Tampereen yliopiston ranking-sijoitus parani

Julkaistu 5.9.2017 - 15:58

Times Higher Education -lehti arvioi Tampereen yliopiston jo kolmanneksi parhaaksi suomalaisyliopistoksi

Tampereen yliopiston sijoitus jatkaa nousuaan Times Higher Education -lehden ranking-listalla.

Tuoreimmassa tänä syksynä julkaistussa listauksessa Tampereen yliopisto nousi sijoille 201–250. Viime vuonna sijoitus oli 251–300 ja edellisenä vuonna 401–500.

– Uutinen on erittäin ilahduttava ja kertoo, että opettajien ja tutkijoiden määrätietoinen ja pitkäjänteinen työ tuottaa tuloksia. Kiitos kuuluu koko yliopistoyhteisölle, sanoo rehtori Liisa Laakso.

Tampereen yliopisto sijoittuu nyt kolmanneksi yhdeksän suomalaisyliopiston joukossa. Viime vuonna sijoitus oli neljäs. Helsingin yliopisto on edelleen suomalaisyliopistojen ykkönen. Toisella sijalla on Aalto-yliopisto.

Tampereen yliopiston hyvän sijoituksen arvoa nostaa se, että tänä vuonna arvioitavana oli peräti 1102 yliopistoa eri puolilta maailmaa, kun edellisenä vuonna yliopistoja oli vain 980.

Times Higher Education -lehden ranking-listassa on viisi pilaria, joista painoarvoltaan tärkeimmät ovat opetus, tutkimus ja viittausten määrät. Kukin näistä vastaa 30 prosentin osuutta arvioinnin tuloksesta.

Tampereen yliopisto pärjäsi parhaiten viittausten määrässä, jossa se sijoittuu toiseksi ylimpään desiiliin. Tampereen yliopisto ylitti mediaanin myös tutkimuksen ja opetuksen pilareissa.

Tampereen yliopisto onnistui myös täydentävää rahoitusta mittaavassa Industry income -pilarissa, mutta sen painoarvo rankkauksen kokonaisuudessa on vain 2,5 prosenttia.

Heikoiten Tampereen yliopisto menestyi kansainvälisyyttä mittaavassa pilarissa, jossa sijoitus jäi hieman alle mediaanin.

Times Higher Education World University Rankings