Tätä sivustoa ei enää päivitetä. Tutustu Tampereen yliopiston uuteen Opiskelijan oppaaseen.

Pohjois-Amerikan vaihtokohteet

 

 

Pohjois-Amerikkaan voit hakea vaihtoon yliopistoihin tai muihin korkeakouluihin, joiden kanssa Tampereen yliopistolla (keskustakampus ja Kaupin kampus) on kahdenvälinen yhteistyösopimus. ISEP-vaihto-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden ulkomaiseen opintojaksoon muutamille opiskelijoille. Pohjois-Amerikkaan voit lisäksi hakea vaihtoon north2north-ohjelman kautta ja Kanadan ranskankieliseen provinssiin Quebeciin BCI-ohjelman kautta. Myös joillakin tiedekunnilla on omia kahdenvälisiä vaihtokohteita Pohjois-Amerikassa. Selaa vaihtokohteita Mobility-Online-portaalista. Portaalista löydät myös kohteiden yhteyshenkilöiden tiedot.

Pohjois-Amerikan kahdenvälisiin vaihtokohteisiin ja ISEP-ohjelmaan voidaan valita opiskelijoita myös varasijoille. Vaihtoon voi lähteä ainoastaan yhdeksi lukukaudeksi.

Kulut Pohjois-Amerikan vaihdoissa

Kahdenväliseen, north2north- tai BCI-vaihtoon valitut opiskelijat vapautuvat pohjoisamerikkalaisten yliopistojen lukukausimaksuista, mutta vastaavat itse asumis- ja elinkustannuksistaan. Asuminen kampusasuntoloista kustantaa yleensä noin 400-700 € kuukaudessa. Vaihto-opiskelu Pohjois-Amerikassa tulee muita vaihtokohteita hieman kalliimmaksi ylimääräisten maksujen vuoksi.

Suurin osa Pohjois-Amerikan yliopistoista (pl. ISEP-vaihto-ohjelma) edellyttää vaihto-opiskelijalta heidän tarjoaman sairausvakuutuksen hankkimista vaihtoajaksi (500-1000 € / lukukausi). Yhdysvaltojen viisumi maksaa noin 330 € ja mahdollinen suomalainen matkavakuutus vaihdon ajaksi kustantaa noin 150-250 € lukukaudessa. Joidenkin yliopistojen vaatimuksena voi olla mm. vesirokko-, A- ja B-hepatiitti- sekä aivokalvontulehdusrokote ja kohdeyliopisto saattaa pyytää englanninkielistä lääkärinlausuntoa, rokotuskorttia tai muuta todistusta saaduista rokotteista. Tämä käytäntö kuitenkin vaihtelee suuresti osavaltioittain, joten on myös täysin mahdollista selvitä ilman englanninkielisiä todistuksia ja ylimääräisiä kuluja.

Kahdenvälisiin tai north2north-vaihtoihin Yhdysvalloissa saattaa liittyä myös rahoitustietolomake (Financial Statement) ja yliopistoilla on oikeus pyytää varallisuusselvitys vaihdon ajaksi, joka voi vaatia esimerkiksi todistuksen opiskelijan tai vanhempien tilillä käytettävissä olevista varoista ja säästöistä (ei koske ISEP-vaihto-ohjelmaa). Korkeakoulut voivat edellyttää lisäksi rekisteröinti- ym. opiskelijakorttiin liittyviä maksuja, esim. Oregonissa pakollinen rekisteröintimaksu opiskelijaksi kustantaa noin 700 $. Muita mahdollisia kuluja ovat paikallisliikenne, pakollinen ateriakortti (meal plan), pakolliset kurssikirjat, kohdeyliopiston järjestämät retket, liikuntakurssit sekä passin uusimiskulut. Kannattaa myös muistaa, että Pohjois-Amerikan hintataso on vähintään Suomea vastaava ja tippikulttuuri on osa pohjoisamerikkalaista palveluetikettiä.

ISEP-ohjelmamaksu on pakollinen osa ISEP-vaihto-ohjelmaa, jossa vaihdot perustuvat jäsenyliopistojen väliseen vastavuoroisuuteen. Ohjelmamaksulla maksamme meille vaihtoon saapuvan ISEP-opiskelijan asunnon vuokran sekä kuukausittaisen elinkustannusapurahan. Saat maksamasi rahan takaisin vaihdon aikana, sillä ohjelmamaksusi kattaa asumis- ja ruokailukustannukset kohdemaassa. Yhdysvalloissa saat yleensä meal plan -ateriakortin kampusravintoiloihin, mutta jossain tapauksissa voi saada myös kuukausittaisen apurahan. Kalliissa maissa (Yhdysvallat, Kanada) saat laskennallisesti enemmän takaisin kuin olet maksanut ja ISEP-vaihdoissa olet myös vapautettu yliopiston omasta terveysvakuutuksesta, lukukausimaksuista sekä varallisuusselvityksestä.

Vaihtoon valittu voi vaihdon ajaksi hakea Kelasta opintotukea, opintolainaa sekä Tampereen yliopiston matka-apurahaa.

Apurahat Yhdysvaltoihin

Tampereen yliopiston opiskelijat voivat hakea lisäapurahoja vaihto-opiskeluun Yhdysvalloissa Tampereen yliopiston matka-apurahan lisäksi. Lue lisää: 

 

Yliopiston kahdenväliset sopimusyliopistot

Carleton University, Ottawa

Yliopiston nettisivut: Carleton University

Carletonin yliopisto tarjoaa opiskelijakeskeisen vaihtokokemuksen Ottawassa, Kanadan pääkaupungissa. Carletonin 26 000 opiskelijasta noin 10 % tulee ulkomailta ja Carleton on niittänyt mainetta Kanadan kärkiyliopistona journalistiikassa, kansainvälisissä suhteissa ja teknologiassa. Yliopisto sijaitsee Rideau-joen ja Rideaun kanavan välissä, vain vähän kaupungin keskustan ulkopuolella. Kirjasto ja muut akateemiset rakennukset sijaitsevat kätevästi suuren viheralueen ympärillä ja Carletonin kauniilla kampuksella on loistavat puitteet yleisurheilulle, useita kahviloita, kirjakauppa sekä runsaasti mahdollisuuksia osallistua erilaisten järjestöjen toimintaan ja näin saada uusia ystäviä eri puolilta maailmaa. Kampuksella on tarjolla myös opiskelija-asuntoloita. Ottawasta löytyy useita mielekiintoisia museoita sekä monipuolisia kävely- ja pyöräilyreittejä, puistoja, festivaaleja, elokuvateattereita ja yökerhoja unohtamatta paikallista NHL-joukkuetta Ottawa Senatorsia, joka pelaa kotiottelunsa 20 500 -paikkaisella Canadian Tire Centre -areenalla.

Vaihtokohteeseen voivat hakea kaikki yliopiston perustutkinto-opiskelijat. Vaihtoon voidaan lähettää yleensä 2-4 opiskelijaa vuodessa, mutta määrästä sovitaan erikseen vuosittain. Vaihtoon valitut opiskelijat vapautuvat Carleton Universityn lukukausimaksuista, mutta vastaavat itse asumis- ja elinkustannuksistaan. Ohjelmaan osallistuville opiskelijoille myönnetään matka-apuraha.

Carleton Universityyn hakevalta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa, jonka voi todistaa joko suorittamalla TOEFL-testin tai IELTS-testin. TOEFL iBT-testissä alin hyväksytty pisteraja kandidaattitason tutkinto-ohjelmiin on 86 pistettä (minimit eri osioissa ovat seuraavat: 22 pistettä kirjoitus- ja puheosiossa sekä 20 pistettä luetun ja kuullun ymmärtämisessä). Maisteritason tutkinto-ohjelmiin alin hyväksytty TOEFL iBT -pisteraja on 100. IELTS-testissä alin hyväksytty pisteraja kandidaattitason tutkinto-ohjelmiin on 6.5 (kaikissa osioissa vaadittu minimi on 6.0) ja maisteritason tutkinto-ohjelmiin 8.0. Kielitesti saa olla korkeintaan kaksi vuotta vanha hakuajan päättymispäivänä.

Asuntoja on tarjolla opiskelija-asuntoloissa tai yksityisillä vuokranantajilla. Opiskelija-asuntolat ovat yleensä jopa hieman kalliimpia, mutta asuntoloiden välillä on suuria eroja hintatason, iän, sijainnin ja asuntolan sääntöjen kohdalla. Asunnoista on pulaa, joten on suositeltavaa hakea asuntoa ajoissa jo ennen hyväksymiskirjettä.

Syyslukukausi (Fall Term) on syyskuusta joulukuun loppuun ja kevätlukukausi (Winter Term) tammikuusta huhtikuun loppuun (ml. tenttikaudet).

York University, Toronto

Yliopiston nettisivut: York University

Yorkin yliopisto on Ontarion provinssin pääkaupungissa Torontossa toimiva vuonna 1959 perustettu Kanadan kolmanneksi suurin julkinen tutkimusyliopisto. Yliopistossa opiskelee yli 50 000 opiskelijaa 11 tiedekunnassa. Yorkin yliopisto on kasvattanut useita maan eturivin lakimiehiä, poliitikoita, yritysjohtajia, avaruustutkijoita ja taiteilijoita. Yliopisto on iältään varsin nuori, mutta se on saanut viime aikoina kansainvälistä tunnustusta muun muassa oikeustieteen ja hallinnon tieteenaloilla. Forbes on arvioinut Schulich School of Businessin maisteriohjelman kymmenenneksi parhaaksi koko maailmassa ja neljänneksi parhaaksi Yhdysvaltojen ulkopuolella. Se ohitti muun muassa Kalifornian yliopiston Berkeleyn sekä Stanfordin yliopiston ja Lontoon yliopiston Business Schoolit. Valitettavasti maineikas tutkinto-ohjelma ei hyväksy vaihto-opiskelijoita omille kursseilleen.

Yliopiston erikoisuutena on tiivis yhteistyö Kanadan avaruusohjelman kanssa, ja lisäksi sen tekniikan tiedekunta on suunnitellut useita avaruustutkimusinstrumentteja ja sovellutuksia, joita NASA käyttää. Yorkin yliopisto korostaa monimuotoisuutta ja inkluusioita, edistyksellisyyttä, sitoutumista sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, huippututkimusta ja -opetusta sekä kestävää kehitystä. Yliopiston erityisiä vahvuusalueita ovat avaruustutkimus, historia ja pakolaisuus, terveys, ympäristö, ilmastonmuutos, kestävä kehitys ja digitaalinen media.

Ontario-järven rannalla sijaitseva Kanadan suurin kaupunki, kansainvälinen Toronto on aina houkutellut opiskelijoita ympäri maailmaa. Toronto on Kanadan kauppa- ja finanssialan keskus, joka tunnetaan kauniista luonnostaan, korkeista rakennuksistaan, siisteydestään ja ystävällisistä ihmisistään. Suurkaupunkimaisuudestaan huolimatta Toronton keskustassa on paljon viheralueita ja upea luonto järvineen ja vuoristoineen sijaitsee aivan lyhyen matkan päässä. Myös kulttuuritarjonta on todella runsas, sillä kaupunki on täynnä museoita, taidegallerioita, teattereita, konserttisaleja, oopperoita ym. Talvet ovat hyvin kylmiä, mutta pakkasta voi paeta Air Canada Centreen, jossa pelaa legendaarinen ja maailman arvokkain NHL-jääkiekkoseura - Toronto Maple Leafs.

Vaihtoon voivat hakea kaikki yliopiston perustutkinto-opiskelijat. Valittu opiskelija vapautuu lukukausimaksuista, mutta vastaa itse asumis- ja elinkustannuksistaan. Vaihto-opiskelijoille on tarjolla useita opiskeluvaihtoehtoja, mutta myös rajoitteita. Ohjelmaan osallistuvalle opiskelijalle myönnetään matka-apuraha. York Universityyn hakevalta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa.

Asuntoja on tarjolla opiskelija-asuntoloissa tai yksityisillä vuokranantajilla. Asunnoista on pulaa, joten on suositeltavaa hakea asuntoa ajoissa jo ennen hyväksymiskirjettä. Yliopisto ylläpitää York International -nimistä Facebook-sivua, joka on suunnattu erityisesti vaihto-opiskelijoille.

Syyslukukausi (Fall Term) on syyskuusta joulukuun loppuun ja kevätlukukausi (Winter Term) tammikuusta huhtikuun loppuun (ml. tenttikaudet).

University of Oregon, Eugene

Yliopiston nettisivut: University of Oregon

HUOM! Ei hakukohteena syksyllä 2019

Oregon, osavaltio maan länsirannikolla Kalifornian ja Washingtonin välissä, tunnetaan isoista metsistään ja rauhallisesta rannikostaan. Oregonissa jopa 3000 vuotta vanhat punapuut nostavat latvansa yli sadan metrin korkeuteen. Tällä alueella on asunut aikanaan vain Amerikan alkuperäisväestöä, joista tunnetuimmat ovat ehkä chinook-, yakima- ja nez percé -intiaanit. Oregonin osalvaltiossa sijaitseva noin 180 000 asukkaan Eugene on perinteisesti houkutelleet luonnonläheistä, turvallista ja vaihtoehtoista elämää arvostavia nuoria ihmisiä. Eugenessa sijaitsee osavaltion tärkein yliopisto ja kaupungin motto on "A Great City for the Arts and Outdoors".

Oregonin yliopisto on perustettu 1876 ja siellä opiskelee yli 20 000 opiskelijaa. Yliopistolla on vahva yleisurheilutausta ja Eugenen kaupungissa järjestetään Yhdysvaltain vuosittaiset mestaruuskisat. Myös vuoden 2021 yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut tullaan järjestämään Eugenessa. Yliopistolla on ollut perinteisesti myös vahva edustus etenkin amerikkalaisessa jalkapallossa ja Oregon Ducks -kotikentälle Autzen Stadiumille mahtuu parhaimmillaan 54 000 katsojaa.

Oregonissa on hyvin vahva pyöräilykulttuuri ja paikallisbussit ovat opiskelijoille ilmaisia. Yliopiston ExplOregon järjestää säännöllisesti vaellusretkiä ja muuta hauskaa toimintaa ympäri Oregonia. Vaihto-opiskelijoilla on myös mahdollisuus osallistua host family -ohjelmaan (The Friendship Foundation for International Students, FFIS), jossa majoittaudutaan ensimmäiseksi 3-5 päiväksi amerikkalaisen perheen luo.

Vaihtoon voivat hakea kaikki yliopiston perustutkinto-opiskelijat. Vaihtoon valitut opiskelijat vapautuvat Oregonin yliopiston lukukausimaksuista, mutta vastaavat itse asumis- ja elinkustannuksistaan. Oregonin yliopisto edellyttää hakijoilta hyvää englannin kielen taitoa, jonka voi osoittaa esim. Tampereen yliopiston tutkinto-ohjelman vaatimilla englannin kielen opinnoilla ja Kielikeskuksen kielitodistuksella. Oregonin yliopisto ei siis yleensä vaadi Tampereen yliopiston hakijoilta kielikoetta. Käytäntö kannattaa kuitenkin varmistaa kansainvälisten asioiden koordinaattorilta. Vaihto-opiskelijoille on tarjolla kursseja useista tieteenalayksiköistä, mutta Oregonin yliopisto ei hyväksy vaihto-opiskelijoita maisteriohjelmiin. Osa Tampereen yliopiston hakijoista lähtee yhdeksi (Fall Term) ja osa kahdeksi (Winter ja Spring Term) lukukaudeksi vaihtoon.

Syyslukukausi (Fall Term) on syyskuusta joulukuun loppuun ja kevätlukukausi (Winter ja Spring Term) tammikuusta kesäkuun loppuun (ml. tenttikaudet).

University of Texas at Austin, Austin

Yliopiston nettisivut: The University of Texas at Austin

Kahden miljoonan asukkaan Austin on valittu toistuvasti eri tutkimuksissa Yhdysvaltain viihtyisämmäksi asuinkaupungiksi. Kyseessä on myös Yhdysvaltojen nopeimmin kasvava metropoli, joka on teknologian globaali suunnannäyttäjä. Nuorekkuutta kaupunkikuvaan tuo luonnollisesti University Of Texas Austin eli UT. Yliopisto on yksi Pohjois-Amerikan parhaista, suurimmista ja kansainvälisimmistä. Times Higher Education -ranking 2019 sijoittaa University of Texas at Austin -yliopiston sijalle 39. maailman parhaimpien yliopistojen joukossa.

Muusta Texasista poiketen austinilaiset ovat olleet suvaitsevampia ulkomaailman tuulahduksille jo usean sukupolven ajan ja tämän todistaa kaupungin omalaatuinen motto "Keep Austin Weird". Teksasin osavaltion liberaalissa pääkaupungissa törmää enemmän kasvissyöjiin, sateenkaarilippuihin ja luomukahvia siemaileviin startup-hipstereihin kuin karjapaimeniin ja öljylähteisiin. Austin mieltää itsensä livemusiikin maailman pääkaupungiksi ja maineikkaan 6th Streetin varrella ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitsee vieri vieressä kymmenittäin klubeja, joissa soi elävä musiikki seitsemänä iltana viikossa. Austinin ilmasto on pääsääntöisesti lämmin ja kuiva läpi koko vuoden, lämpötilat liikkuvat kesäisin keskimäärin 30 asteessa ja talvisinkin elohopea käy harvoin pakkasen puolella.

Vaihtoon voivat hakea kaikki Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijat, jotka ovat opiskelleet Tampereen yliopistossa vähintään kaksi lukuvuotta. Valittu opiskelija vapautuu lukukausimaksuista, mutta vastaa itse asumis- ja elinkustannuksistaan. Teksasin yliopisto vaatii hakijoilta näyttöä hyvästä englannin kielen taidosta. Tämän voi osoittaa esim. Tampereen yliopistossa suoritetuilla tutkinto-ohjelman vaatimilla englannin kielen opinnoilla.

Vaihto-opiskelijoille on tarjolla 18 tiedekuntaa ja yksikköä, mutta McCombs School of Business ei ota vastaan vaihto-opiskelijoita yleisen sopimuksen kautta. Tampereen yliopistosta vaihtoon Teksasin yliopistoon menneet kauppatieteen opiskelijat ovat kuitenkin joskus saaneet ottaa yhden tai kaksi kurssia McCombs School of Business -yksiköstä.

Syyslukukausi (Fall Semester) on elokuusta joulukuun loppuun ja kevätlukukausi (Spring Semester) tammikuusta toukokuun loppuun (ml. tenttikaudet).

 

Yliopiston yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Igor Tanskanen

BCI-ohjelma

BCI-vaihtojakso kestää yhden tai kaksi lukukautta. Sinun ei tarvitse maksaa lukukausimaksuja vaihtokohteessa, mutta vastaat itse asumis- ja elinkustannuksista samoin kuin vaihtoon liittyvistä mahdollisista lisämaksuista. Vastaanottava yliopisto voi esimerkiksi laskuttaa sinulta sairausvakuutus-, kielikurssi-, ekskursio-, laboratorio- ja hallintokuluja.

BCI-vaihtoon hakiessasi sinulta edellytetään hyvää kohdeyliopiston kielen taitoa, jonka osoitat jo hakuvaiheessa vastaanottavan yliopiston vaatimusten mukaisesti.

BCI-vaihtokohteet lukuvuonna 2019-20:

Lue lisää BCI-ohjelmasta

Yliopiston BCI-yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Igor Tanskanen

ISEP-opiskelijavaihto-ohjelma

ISEP-vaihtoon voivat hakea kaikkien alojen tutkinto-opiskelijat, jotka ovat opiskelleet Tampereen yliopistossa vähintään yhden lukuvuoden. ISEP-vaihtoon voi tällä hetkellä hakea vain yhdeksi lukukaudeksi. Kliinistä lääketiedettä lukuun ottamatta kaikkien ohjelmassa mukana olevien yliopistojen edustamien tieteenalojen opiskelu on mahdollista vaihtovuoden aikana. ISEPin kautta voi hakea vaihtoon paitsi Yhdysvaltoihin, myös esimerkiksi Kanadaan, Latinalaiseen Amerikkaan, eteläiseen Afrikkaan, Etelä-Koreaan, Japaniin ja Taiwaniin.

Lue lisää ISEP-ohjelmasta

Yliopiston ISEP-yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Igor Tanskanen

north2north-opiskelijavaihto-ohjelma

North2north-ohjelma tukee opiskelijoiden liikkuvuutta Pohjois-Amerikassa, Venäjällä ja Pohjoismaissa. Hakukohteet varmistuvat maalis-huhtikuussa. North2north-ohjelma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden perehtyä omakohtaisesti pohjoisten alueiden eri osiin ja jakaa kokemuksiaan muiden opiskelijoiden kanssa antamalla mahdollisuuden opiskella jossain toisessa Arktisen yliopiston jäsenyliopistossa.

Lue lisää north2north-ohjelmasta

Tiedekuntien kahdenväliset sopimusyliopistot

Johtamiskorkeakoulu

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma

Yhdysvallat
University of Nebraska at Kearney,  College of Business and Technology

Kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n oman kahdenvälisen sopimuksen kautta. Opiskelualana ovat kauppatieteet kanditasolla. Vaihtopaikat ovat ensisijaisesti tarkoitettu kanditason opiskelijoille. Lukukausimaksua ei ole, mutta mutta opiskelija maksaa itse asumisen, elämisen ja lennot. Yliopistolta voi hakea matka-apurahaa. Kampuksella on myös hyvät urheilumahdollisuudet (esim. jalka-, lento-, kori, sulkapalloa, kuntosaleja, kiipeilyseinä, uima-allas jne.) Kearneyn kaupunki.

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Terhi Nieminen

Yhteiskuntatieteellisen koulutusalan kahdenväliset sopimusyliopistot

Politiikan tutkimuksen opiskelijat voivat hakea Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden opiskelijoille tarkoitettuja kahdenvälisiä vaihtopaikkoja Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Näitä vaihtopaikkoja hallinnoidaan yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa.

Kanada
University of Victoria, Victoria (BC)

Yhdysvallat
North Park University, Chicago

Yhteyshenkilö: opintokoordinaattori Anna Wansén-Kaseva (SOC)

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Kanada

University of Victoria, British Columbia

Vaihtopaikat on tarkoitettu ensisijaisesti yhteiskuntatieteiden (YTK ja YTM) opiskelijoille. Kursseja voi valita kolmesta tiedekunnasta vapaasti: Faculty of Science, Faculty of Social Sciences ja Faculty of Humanities. Sen lisäksi rajoitettu määrä kursseja voi olla tarjolla tiedekunnassa Faculty of Fine Arts. University of Victoriaan valittavien opiskelijoiden tulee voida osoittaa hyvä englannin kielen taitotaso esim. yliopistossa suoritetuilla opinnoilla. Maksullinen kielitesti ei ole välttämätön hakuprosessissa. 

Syksystä 2018 lähtien University of Victoriaan lähtevät vaihto-opiskelijat otetaan automaattisesti yliopiston oman, maksullisen sairausvakuutuksen piiriin, jonka maksusta (265 CAD / lukukausi) opiskelija huolehtii itse. Lue lisää

Tätä vaihtoa varten voi saada Tampereen yliopiston matka-apurahaa.

Yliopiston kotisivut

University of Manitoba, Winnipeg

Manitoban yliopistoon voi lähteä yksi sosiaalityön opiskelija vuosittain ja tarkoitus on vaihdon aikana keskittyä graduntekoon. Manitoban-vaihtoa varten voi saada Tampereen yliopiston matka-apurahaa. Lisätietoja tästä vaihtokohteesta antaa myös Anna Metteri, etunimi.sukunimi@uta.fi.

Yliopiston kotisivut

Yhteyshenkilö: opintokoordinaattori Anna Wansén-Kaseva (SOC)

Yhdysvallat

North Park University, Chicago

North Parkin (NPU) vaihtopaikat on tarkoitettu ensisijaisesti yhteiskuntatieteiden (YTK ja YTM) opiskelijoille. Kursseja voi valita vapaasti eri tiedekunnista. Vuokra tulee maksaa kertamaksulla. Keväästä 2016 alkaen kaikkien North Parkiin menevien vaihto-opiskelijoiden tulee ottaa NPU:n tarjoama, opiskelijaviisumin vaatimukset kattava sairausvakuutus. Lukuvuodesta 2018-2019 alkaen North Park edellyttää, että vaihtoon tulevat opiskelijat asuvat kampuksella, ulkopuolisen majoituksen valitseminen ei ole mahdollista. Lue lisää kampusasumisesta

North Parkiin valittavien opiskelijoiden tulee voida osoittaa hyvä englannin kielen taitotaso esim. yliopistossa suoritetuilla opinnoilla. Maksullinen kielitesti ei ole välttämätön hakuprosessissa. Kaikki vaihto-opiskelijat suorittavat ESL-kielitestin (English as a Second Language) saavuttuaan North Parkiin.

Tätä vaihtoa varten voi saada Tampereen yliopiston matka-apurahaa.

Yliopiston kotisivut

Yhteyshenkilö: opintokoordinaattori Anna Wansén-Kaseva (SOC)

Täydennyshakukohteet Pohjois-Amerikkaan (2.–8.9.2019)

Päivitetty 28.8.2019

Vietä elämäsi muistorikkain lukukausi maailmalla ja lähde vielä vaihtoon syksyn täydennyshaun kautta! Hyödynnä kohdeyliopistojen runsasta opintotarjontaa ja suorita osa tutkinnostasi tai vaikka kokonaan uusi sivuaine vaihto-opiskelusi aikana. Hakuaika Pohjois-Amerikan täydennyshaun kohteisiin on 2.–8.9.2019. Tutustu myös aiemmin vaihdossa olleiden opiskelijoiden matkakertomuksiin tai tule keskustelemaan lisää keskustakampuksen huoneeseen A115.

Lisätietoja kohteista (lista päivittyy syyskuun aikana):

University of Texas at Austin (Austin, Yhdysvallat)

  • Kahdenvälinen sopimusyliopisto
  • Vaatimuksena hyvä englannin kielen taito
  • Vaihto kevätlukukaudella 2020
  • Lue lisää: University of Texas at Austin

north2north-vaihto-ohjelma

Lue lisää myös Pohjois-Amerikan vaihtoihin liittyvistä kuluista.