Tätä sivustoa ei enää päivitetä. Tutustu Tampereen yliopiston uuteen Opiskelijan oppaaseen.

Afrikan vaihtokohteet

Tampereen yliopistolla on Afrikassa tällä hetkellä yksi kahdenvälinen sopimusyliopisto, Saint Augustine University of Tanzania. Tansanian Mwanzassa sijaitsevassa SAUT:ssa opetuskieli on englanti lähes kaikilla kursseilla, mutta jo muutamasta swahilin kielen sanasta on sinulle hyötyä sekä yliopistolla että sen ulkopuolella. Vaihtokohde löytyy Mobility-Online -portaalista kun valitset vaihto-ohjelmaksi Bilateral Agreement.

Vaihtojakson aikana, sitä ennen tai sen jälkeen voit halutessasi tehdä vapaaehtoistyötä, jos järjestät itse työpaikan. Mwanzassa toimii avustus- ja muita järjestöjä, joihin voit olla yhteydessä. Jos haluat tehdä vapaaehtoistyötä vaihtojakson aikana, muista selvittää etukäteen, pystytkö hyväksilukemaan työn tutkintoosi harjoitteluna. Hyväksiluku on edellytys vaihtojakson aikana tapahtuvalle vapaaehtoistyölle. Kysy lisää vapaaehtoistyöpaikan järjestämisestä Afrikasta vastaavalta liikkuvuuskoordinaattorilta!

Toimintakulttuuri Afrikassa poikkeaa paljon pohjoismaisesta. Sinne lähtiessäsi sinun on pystyttävä toimimaan hyvin itsenäisesti ja varauduttava hankkimaan opiskeluun ja elämiseen tarvittavia tietoja paikallisin keinoin. Huomaa, että Afrikassa yhteisöllisyydellä on suuri merkitys, ja sinun odotetaan osallistuvan yliopistoyhteisön järjestämiin tapahtumiin Tampereen yliopiston edustajana.

Lisätietoja: VOT Mwanza, Prospectus-opetussuunnitelma (pdf)

Yliopiston yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Igor Tanskanen

ISEP

ISEP-vaihtoon voivat hakea kaikkien alojen tutkinto-opiskelijat, jotka ovat opiskelleet Tampereen yliopistossa vähintään yhden lukuvuoden. ISEP-vaihtoon voi tällä hetkellä hakea vain yhdeksi lukukaudeksi. Kliinistä lääketiedettä lukuun ottamatta kaikkien ohjelmassa mukana olevien yliopistojen edustamien tieteenalojen opiskelu on mahdollista vaihtovuoden aikana. ISEPin kautta voi hakea vaihtoon paitsi Yhdysvaltoihin, myös esimerkiksi Afrikkaan. ISEP-vaihto-ohjelmassa on tarjolla kolme afrikkalaista yliopistoa: University of Botswana, University of Ghana sekä marokkolainen Al Akhawayn University.

Yliopiston yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Igor Tanskanen

Lue lisää ISEP-ohjelmasta