Tätä sivustoa ei enää päivitetä. Tutustu Tampereen yliopiston uuteen Opiskelijan oppaaseen.

Näin haet vaihtoon

Haku opiskelijavaihtoon on kaksivaiheinen. Ensin Tampereen yliopiston (keskustakampus ja Kaupin kampus) kustakin vaihdosta vastaava taho valitsee opiskelijat. Tämän jälkeen tapahtuu hakeminen kohdeyliopistoon. Lopullisen päätöksen vaihto-opiskelijan hyväksymisestä tai hakemuksen hylkäämisestä tekee aina kohdeyliopisto. Vaihtosopimukset perustuvat yleensä vastavuoroisuuteen eli vaihtoon lähettäminen edellyttää, että Tampereen yliopistoon tulee vaihto-opiskelijoita sopimusyliopistosta.

Lisätietoa haun vaiheista löydät alta.

Hakuohjeet

Lue hakuohjeet tarkkaan ennen kuin alat täyttämään hakulomaketta. Linkki hakulomakkeelle löytyy hakuaikana sivun alalaidasta.

Lue hakuohjeiden lisäksi vaihtokohteista Mobility-Online -portaalista ja Opiskelun oppaasta. Portaalista löydät kohteiden yhteyshenkilöiden tiedot. Lue myös opiskelijaliikkuvuuden valintaperusteet!

Mobility-Online portaalista löydät tämän hakukierroksen avoimet hakukohteet. Valitse alasvetovalikosta tutkinto-ohjelma kohdasta ”Study field” ja vaihdon lukuvuosi kohdasta ”Academic year”. Valitun tutkinto-ohjelman alta avautuvat kaikki kohteet, joihin ko. tutkinto-ohjelman kautta voi hakea. Voit lisäksi rajata hakua valitsemalla haluamasi vaihto-ohjelman (esim. Erasmus Student Mobility).

Näet vaihtokohteen Display details -kohdasta (info-ikonista) joka löytyy hakutuloksen alusta vasemmalta, lisätietoja mm. kielitaitovaatimuksista, opintotarjonnasta, mahdollisista vaihtoajankohdista jne.

Pääset hakulomakkeelle TUNI-tunnuksillasi. Täytä hakulomakkeen tiedot. Lomakkeen henkilötiedot tulevat automaattisesti Tampereen yliopiston opiskelijatietojärjestelmästä. Jos tiedoissa on virheitä, esimerkiksi vanha osoite, tee mahdolliset korjaukset NettiOpsuun. Jos tiedot eivät ole päivittyneet Mobility-Online järjestelmään (rekisteröidy ensin, ks.alla), ilmoita muutoksista liikkuvuuskoordinaattorillesi.

Voit hakea yhdellä hakukierroksella enintään kolmeen hakukohteeseen. Yksi hakukohde tarkoittaa yhtä yliopistoa tai verkostoa. Verkostoja ovat BCI, ISEP, north2north, Nordplus ja Nordlys. Jos haet verkostokohteeseen, valitse vaihto-ohjelmaksi verkoston nimi ja kohdemaaksi 'Other'.

HUOM! Voit täyttää yhdellä hakukierroksella vain yhden hakulomakkeen! Sinut voidaan valita vain yhteen hakukohteeseen lukukautta kohden. Jos sinut on jo aiemmilla hakukierroksilla valittu vaihtoon ja haluat hakea toiseen kohteeseen samalle kaudelle, tulee sinun ensin perua jo saamasi vaihtopaikka. Vasta tämän jälkeen voit täyttää uuden hakulomakkeen.

Hakulomakkeen täyttämisen jälkeen saat sähköpostiisi linkin. Kirjaudu linkistä Mobility-Online –järjestelmään ja täydennä vaadittavat tiedot. Jos viestin saapumisessa kestää yli 15 min, tarkistathan roskapostikansiosi. Hakemuksesi tiedoissa näkyy Necessary steps, eli kohdat, jotka sinun pitää käydä läpi ennen kuin hakemuksesi on valmis.

Hanki ja valmistele tarvittavat liitteet ja lataa ne Mobility-Online –järjestelmään. Liitä hakulomakkeelle:

  • motivaatiokirje & alustava opintosuunnitelma (pdf)
  • opintorekisteriote (pdf, NettiOpsusta ladattava suomenkielinen epävirallinen ote riittää)
  • passikuva (jpg)

Kirjoita ja lataa motivaatiokirje ja alustava opintosuunnitelma jokaiseen hakukohteeseesi. Jos haet verkostoon, laadi motivaatiokirje ja opintosuunnitelma niille yliopistoille joihin toivot sijoittuvasi (max. 3) ja liitä ne yhteen tiedostoon.

Motivaatiokirje ja opintosuunnitelma kirjoitetaan pääsääntöisesti kohdemaan opiskelukielellä. Kerro motivaatiokirjeessäsi mm.

  • Miten vaihto-opiskelu hyödyttää opintojasi Tampereen yliopistossa
  • Miten opiskelijavaihto hyödyttää urasuunnitelmiasi.
  • Miksi haet kyseiseen kohteeseen juuri opintojesi nykyisessä vaiheessa.
  • Mainitse asiat, joiden katsot hyödyttävän valintaasi, esim. aiempi työkokemus, mahdolliset vapaaehtois- ja luottamustoimet.

Alustava opintosuunnitelma tehdään hakukohteen tämänhetkisten kurssitietojen mukaan.

Seuraavissa tapauksissa tulee lisäksi toimittaa erilliset liitteet:

  • Jos opiskelet erillisessä kaksivuotisessa maisteriohjelmassa, tarvitaan syventävien opintojen opinnäytteen ohjaajalta puoltava lausunto vaihtoon osallistumisesta. (recommendation letter from thesis supervisor)
  • Jos haluat valinnoissa otettavan huomioon opintoja, jotka olet suorittanut muualla kuin Tampereen yliopistossa, tarvitaan kopiot kyseessä olevista tutkintotodistuksista tai opintosuoritusotteista. (proof of previous studies)

Lataa kaikki liitteet Mobility-Online -järjestelmään hakuajan päättymiseen mennessä. Hakemusta ei käsitellä, ellei kaikkia vaadittavia liitteitä ole ladattu järjestelmään.

Kun olet ladannut kaikki tarvittavat liitteet, tulee sinun vielä lähettää hakemus liitteineen käsiteltäväksi:

Kun hakemuksesi on valmis, näkyy järjestelmässä seuraava kuva:

Voit tässä vaiheessa kirjautua ulos järjestelmästä. Hakemuksesi on nyt valmis ja siirtyy Tampereen yliopiston käsiteltäväksi.

 

Hakuajat ja infotilaisuudet

Vuosittain järjestetään kaksi vaihtojen ja Erasmus-harjoitteluapurahojen päähakua (Haku I ja Haku II). Opiskelijavaihdon päähaut on jaettu maanosien mukaan. Täydennyshauissa voi hakea peruutus- ja täyttämättömiä paikkoja sekä muita edelliseltä hakukierrokselta täyttämättä jääneitä paikkoja tai Erasmus-harjoitteluapurahoja.

Vaihtojen hakuajat, opiskelujakso ulkomailla lukuvuonna 2019 - 2020 tai kalenterivuonna 2020 (Argentiina, Brasilia ja Chile)

Haku I: 9. – 29.10.2018 Amerikan manner, Hongkong, Japani; ISEP- ja north2north-ohjelmat

Haku II: 7. - 31.1. Eurooppa, Aasia ja Afrikka

Täydennyshaku I: 11. - 31.3. Edellisistä hauista jäljelle jääneet vaihtopaikat. Ks. myös täydennyshaun pohjoisamerikkalaiset vaihtokohteet.

Erasmus+ -harjoitteluapurahan hakuajat

9. – 29.10.2018 Erasmus+ -harjoitteluapurahat (harjoittelu kevään ja kesän 2019 aikana)

7. - 31.1.2019 Erasmus+ -harjoitteluapurahat (harjoittelu kevään ja kesän 2019 aikana)

11. - 31.3.2019 Erasmus+ -harjoitteluapurahat (harjoittelu syksyn 2019 aikana)

Lisätietoa Erasmus+ -harjoittelusta ja hakuohjeet löydät Opiskelun oppaan osiosta Harjoittele ulkomailla.

Lukuvuoden 2018 – 2019 infotilaisuudet

Lokakuu: 

Erasmus+ -harjoitteluinfo ti 9.10. klo 10-12 (Päätalo LS A4). (ks. powerpoint-esitys)

Vaihtoinfo ti 9.10. klo 14-17 (Virta LS 109):

Tammikuu:

Erasmus+ -vaihtoinfo ke 9.1. klo 14-16 (Päätalo LS A1)

Vaihtoinfo to 10.1. klo 12.00-16.30 (Linna LS K103)

Maaliskuu:

Maailmalle!-ständi ti 12.3. klo 13-15 Päätalon sisääntuloaulan kaaripöydällä.