Kulkukortit

Tampereen yliopiston läsnäolevilla opiskelijoilla ja avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoilla on oikeus käyttää tietohallinnon ylläpitämiä tietokoneluokkia.

Perusopiskelijoiden ja vaihto-opiskelijoiden opiskelijakorteissa on kulkukorttiominaisuus. TAMY aktivoi kulkuoikeuden opiskelijakorttia hakiessasi.

Tarvittaessa saat erillisen kulkukortin IT Helpdeskistä (esim. avoimen yliopiston opiskelijat, tohtoriopiskelijat).

Palauta erillinen kulkukortti viimeistään, kun opiskeluoikeutesi yliopistossa päättyy. Voit palauttaa kulkukortin IT Helpdeskiin tai sen luona ja sähköisissä tenttiluokissa oleviin postilaatikoihin.

Ennen 1.8.2016 noudettujen pantillisten kulkukorttien palauttaminen

Voit palauttaa kulkukortin IT Helpdeskiin joko henkilökohtaisesti tai omalla vastuulla postitse. Lisää tällöin omakätisesti allekirjoitettuun lähetekirjeeseen nimesi, osoitteesi sekä IBAN-tilinumerosi ja pankkisi BIC-koodi. Panttimaksu palautetaan kortin palautuksen jälkeen pankkitilillesi. Jos et palauta korttia vuoden sisällä viimeisestä kirjoilla olostasi, panttia ei makseta takaisin. Mikäli kulkukortti katoaa, ei panttimaksua palauteta.

Kulkukortin käytön säännöt

  • Kulkukortti on henkilökohtainen. Olet vastuussa kortistasi ja sen käytöstä niin kauan, kuin kortti on hallussasi tai olet ilmoittanut sen katoamisesta tietohallintoon. Kortin jokainen käyttökerta kirjautuu kulunvalvontajärjestelmään.
  • Käytä kulkukorttia mennessäsi sisään tietokone- tai tenttiluokkaan. Käytä kulkukorttia myös luokasta poistuessasi, mikäli luokan sisäpuolella on kortinlukija.
  • Varmista, ettei ovesta samalla ovenavauksella kulje muita kuin sinä itse, ja että ovi sulkeutuu kunnolla jälkeesi.
  • Jos kulkukorttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi IT Helpdeskiin, puh. 0294 520 500 , it-helpdesk@tuni.fi tai henkilökunta oman yksikön esimiehelle.
  • Palauta erillinen kulkukortti viimeistään kun opiskeluoikeutesi yliopistolla päättyy

Jos rikot kulkukortin käytöstä annettuja sääntöjä, kulkuoikeus suljetaan, eikä mahdollista panttimaksua palauteta.