Valintakokeisiin osallistuminen

Valintakokeisiin osallistuminen

  • Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua, ellei valintaperusteissa toisin mainita.
  • Tule riittävän ajoissa koepaikalle. Kunkin hakukohteen valintaperusteissa kerrotaan, missä yliopiston rakennuksista valintakokeet järjestetään. Tiedot koesaleista julkaistaan Salijaot-sivulla viimeistään koetta edeltävänä päivänä. Varaa riittävästi aikaa oikean salin löytämiseen.
  • Ota mukaasi valokuvalla varustettu henkilötodistus (henkilökortti, passi tai ajokortti) sekä tavalliset kirjoitusvälineet ja kuulakärkikynä vastauslomakkeen allekirjoitusta varten. Omien muistiinpanojen ja muiden papereiden tuonti saliin on kielletty.
  • Osassa valintakokeita on erillisiä ohjeita mukaan otettavien tavaroiden tai eväiden suhteen. Mahdolliset lisäohjeet valintakoetta varten löydät ko. hakukohteen valintaperusteista.
  • Tietoa kulkuyhteyksistä ja pysäköinnistä. Mikäli saavut valintakokeeseen omalla autolla, varaa riittävästi aikaa pysäköintipaikan löytämiseen. Yliopiston päärakennuksen välittömässä läheisyydessä on vain vähän pysäköintitilaa. Lähin pysäköintitalo sijaitsee osoitteessa Åkerlundinkatu 4.
  • Yliopiston vaatenaulakoilla ei ole vartiointia. Valintakokeiden ajaksi voi laukut yms. ottaa mukaan sisälle koesalin seinustalle.

Rikkomuksia koskevat säännökset

Valvoja voi välittömästi poistaa valintakoetilaisuudesta hakijan, jonka valintakokeessa epäillään syyllistyneen vilppiin. Jos vilppi havaitaan vasta koetilaisuuden jälkeen, voi kokeen arvostelija hylätä kokeen. Vilppiin syyllistyneen koko valintakoe jätetään arvostelematta. (Tampereen yliopiston opintojen arviointisääntö, luku 7)