Valoteos kuvaa yliopiston muutosta

Julkaistu 20.12.2018 - 17:05
Charles Sandison/ Kuva: Jonne Renvall
Taiteilija Charles Sandison valoinstallaationsa keskellä Tampereen yliopiston juhlasalissa.

 

Teksti: Heikki Laurinolli
Kuvat: Jonne Renvall

Taiteilija Charles Sandisonin valoteoksen paljastaminen oli kohokohta nykymuotoisen Tampereen yliopiston päättäjäisjuhlassa.

Teos heijastaa yliopiston Päätalon julkisivuun alati liikkuvan merkkien, sanojen ja kuvien tulvan, joka kertoo samalla yliopiston historiasta ja tulevaisuudesta.

Sandisonin kuvaili teostaan tuokiokuvaksi tai muotokuvaksi yliopistosta ja sen menneisyydestä. Ulkotilaan sijoitettu teos julkistettiin kuitenkin sisätiloissa yliopiston juhlasalissa, jonka seinille Sandison heijasti muutaman minuutin ajaksi osan teoksestaan.

Juhlassa paljastettiin myös taiteilija Elina Brotheruksen muotokuva rehtori Liisa Laaksosta, joka jättää tehtävänsä vuodenvaihteessa.

Muotokuvan johtoaiheena on monivärinen käsinkudottu kangas, joka Brotheruksen mukaan viittaa Laakson tutkijan uraan Afrikan ja kansainvälisen politiikan tutkijana.

Brotheruksen muotokuva on valokuva, jota varten otettiin Laakson mukaan ”joku 300 kuvaa”.

 

Valon juhla/ Kuva: Jonne Renvall
Charles Sandisonin valoteos heijastaa Tampereen yliopiston Päätalon julkisivuun alati liikkuvan merkkien, sanojen ja kuvien tulvan, joka kertoo yliopiston historiasta ja tulevaisuudesta.

 

Liisa Laakso/ Kuva: Jonne Renvall
Rehtori Liisa Laakson muotokuvan johtoaiheena on monivärinen käsinkudottu kangas, joka viittaa Laakson tutkijan uraan Afrikan ja kansainvälisen politiikan tutkijana.