Uusi avoin kirja valottaa korkeakouluhallinnon teoriaa

Julkaistu 24.9.2018 - 12:13

Korkeakoulututkimus on monitieteinen vakiintunut tutkimusala. Teorian kehitys alalla on kuitenkin ollut vielä vähäistä. Uusi teos Theoretical and Methodological Perspectives on Higher Education Management and Transformation: An advanced reader for PhD students tarjoaa näkökulmia siihen, miten erilaisia metodologisia valintoja, teoreettisia lähestymistapoja ja käsitteitä voidaan soveltaa ja hyödyntää korkeakoulututkimuksen kontekstissa.

Teoksen ovat toimittaneet Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun tutkijat Elias Pekkola, Jussi Kivistö, Vuokko Kohtamäki, Yuzhuo Cai ja Anu Lyytinen.

Itsenäisistä luvuista koostuva artikkelikokoelma on tarkoitettu erityisesti korkeakouluhallinnon väitöskirjatutkijoiden oppikirjakäyttöön. Ensimmäisessä osassa valotetaan tutkimusmenetelmien merkitystä akateemisiin väitöskirjoihin perustuvin esimerkein. Toisessa osassa kirjoittajat tarjoavat teoreettisia ja käsitteellisiä apuvälineitä korkeakoulutuksessa tapahtuneen muutoksen analysoimiseksi. Kolmas osa keskittyy siihen, miten perinteisiä ja vakiintuneita teoreettisia lähestymistapoja voidaan soveltaa korkeakoulututkimukseen, ja miten ne voivat auttaa esimerkiksi tutkimuskysymysten muotoilussa.

Tampere University Pressin julkaisema teos on luettavissa TUP OA Books -kokoelmassa Tampereen yliopiston avoimessa TamPub-julkaisuarkistossa. Se julkaistaan myös kansainvälisessä OAPEN Library -portaalissa.

Elias Pekkola, Jussi Kivistö, Vuokko Kohtamäki, Yuzhuo Cai ja Anu Lyytinen (toim.): Theoretical and Methodological Perspectives on Higher Education Management and Transformation: An advanced reader for PhD students. Tampere: Tampere University Press 2018.

Lisätietoja:
Elias Pekkola, p. 050 4211 073, elias.pekkola@uta.fi

Lisätietoja Tampere University Pressin avoimesta julkaisemisesta:
Kati Mäki, p. 040 190 4267, kati.maki@uta.fi
Tampere University Press