Sote – missä mennään ja mitä uudessa järjestelmässä pitää tutkia?

Julkaistu 9.4.2018 - 10:09

Sote ja uusi yliopisto -seminaari
Tampereen yliopistossa to 12.4. klo 13.00 – 16.00
Pinni B -rakennuksen auditorio 1097, Kanslerinrinne 1

Seminaarissa haetaan kokonaiskuvaa sote-sektorin muutoksiin sekä uuden Tampereen yliopiston sote-alan tutkimuksen potentiaaliin.

Seminaarin pääpuhujana on maakunta- ja sote-uudistuksen projektijohtaja, alivaltiosihteeri Päivi Nerg (VM), joka kertoo seminaarissa tuoreinta tietoa sote-uudistuksesta ja uudistuksen herättämistä tutkimustarpeista.

Muutosjohtaja Jukka Lindberg Oma Hämeestä selvittää, miksi sote-järjestelmän uudistaminen on kestänyt näin kauan.

Uudistusta tarkastellaan seminaarissa myös järjestöjen ja yritysten kannalta.

Tampereen yliopistossa sosiaali- ja terveysalan tutkimusta tehdään monilla tieteenaloilla eri näkökulmista. Ensi vuonna aloittava uusi Tampereen yliopisto tähtääkin Suomen parhaaksi sote-tutkimuksen keskittymäksi.

Lääketieteen, tietojohtamisen, kuntien ja alueyhteisöjen toiminnan ja johtamisen sekä sosiaali- ja terveyspolitiikan professorit ja tutkijat kertovat seminaarissa, kuinka sosiaali- ja terveysalaa Tampereen yliopistossa tutkitaan ja kuinka sote-uudistus suuntaa tutkimusta uudessa monialayliopistossa.

- Sote-uudistus tarjoaa paljon ainutlaatuisia tutkimusmahdollisuuksia, joihin uudella monialaisella Tampereen yliopistolla on erinomaiset mahdollisuudet vastata. Toisaalta sote-uudistuksen toimeenpanossa tullaan tarvitsemaan tutkimustietoa, jonka pohjalta järjestelmää voidaan kehittää eteenpäin, sanoo yliopistonlehtori Liina-Kaisa Tynkkynen.

- Sote-kentän toimijoiden ja tutkijoiden yhteistyö on tulevaisuudessa tärkeää ja siihen on syytä kehittää myös uudenlaisia yhteistyön malleja, Tynkkynen toteaa.

Nyt järjestettävän seminaarin on tarkoitus toimia lähtölaukauksena uuden yliopiston sote-tutkimuskeskittymän rakentamiselle.

Tilaisuuden järjestävät Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta ja johtamiskorkeakoulu.

Seminaarin ohjelma:

Lisätietoja:
Yliopistonlehtori Liina-Kaisa Tynkkynen, 040 190 1675, liina-kaisa.tynkkynen@uta.fi

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 9.4.2018