Nykymuotoisen yliopiston viimeiset valmistujaiset

Julkaistu 19.12.2018 - 14:52
Valmistuneiden juhla/ Jonne Renvall
Nykymuotoinen Tampereen yliopisto marssii historiaan uuden ylioppilaskunnan julisteen editse.

Kuvat: Jonne Renvall

Nykymuotoinen Tampereen yliopisto juhli viimeistä kertaa valmistuneitaan joulukuun puolivälissä.

Tampereen yliopistosta on valmistunut vuoden 2018 aikana tähän mennessä 992 kandidaattia eli alemman korkeakoulututkinnon suorittanutta ja 1073 maisteria eli ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanutta ja 98 tohtoria.

Nykymuotoisesta Tampereen yliopistosta ja sen edeltäjistä Kansalaiskorkeakoulusta ja Yhteiskunnallisesta korkeakoulusta on vuodesta 1927 lähtien valmistunut yli 80 000 eri alojen opiskelijaa. Valtaosa heistä, yli 31 000, on suorittanut tutkinnon yhteiskunnallisilla aloilla.

Valmistuneiden juhlassa jaettiin Tampereen yliopiston opetuksen laatu- ja kehittämispalkinto Ällästikku, jonka sai tänä vuonna yliopistopedagoginen koulutus ja tutkimus.

Palkinto myönnettiin ”erityisen onnistuneesta opetuksen ja tutkimuksen yhteyttä toteuttavasta ja edistävästä toiminnasta”.

Valmistuneiden juhla/ Jonne Renvall
Rehtori Liisa Laakso esitti viimeistä kertaa tervehdyksensä valmistuneille.

Liisa Liimatainen/ Kuva: Jonne Renvall
Toimittaja Liisa Liimatainen kertoi juhlapuheessaan 1960-luvun opiskelijaelämästä, jota leimasivat opiskelijapolitikointi ja irrottautuminen toisen maailmansodan jälkeisestä ajasta.

Valmistuneiden juhla/ Jonne Renvall
Ruusu käteen ja maisterijuhliin. Olkalaukun kyljessä loistaa vielä vanhan yliopiston logo.