YH Kodit -konserni lahjoittaa 300 000 euroa yliopistoille Tampereella ja Turussa

Julkaistu 15.6.2017 - 10:28

Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa toimiva YH Kodit -konserni lahjoittaa Tampereen yliopistolle 100 000 euroa. Saman suuruisen lahjoituksen saavat myös Tampereen teknillinen yliopisto sekä Turun yliopisto. Lahjoituksilla on tarkoitus tukea koulutusta ja tutkimustyötä asumisen saralla.

– YH Kodit on merkittävä asumiseen keskittyvä rakennuttaja Tampereen ja Turun seuduilla. Rakennutamme vuosittain noin 500 – 1000 asuntoa, sanoo Janne Tuominen, YH Kotien toimitusjohtaja.

– Haluamme tukea tutkimustyötä ja koulutusta erityisesti elinkaariasumisen puolella ja asumisen palveluiden kehittämisessä. Asuminen muuttuu, ja tulevaisuudessa meidän tulee löytää kestäviä ja kohtuuhintaisia rakentamisen ratkaisuja, jotka ottavat myös tulevat asukkaat huomioon. Väestö ikääntyy ja yhteisöllisyyden merkitys tulee kasvamaan. Asumisen kustannukset eivät saisi nousta liian korkealle, jotta kaikilla olisi mahdollisuus terveelliseen ja turvalliseen kotiin, Tuominen jatkaa.

– Suuri kiitos lahjoituksestanne ja tuestanne. Tampereen yliopistossa on vahvaa yhteiskunnallista tutkimusta kaupunki- ja aluekehityksen alueella, muun muassa asukkaiden osallisuuden kehittäminen asuinalueiden ja asumisen suunnittelussa on tutkimuksemme kohteena, kertoo Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso.

– Tampereen teknillinen yliopisto on keskeinen toimija muun muassa rakennetekniikan sekä rakennustuotannon ja -talouden tutkimuksessa sekä alan uusien ammattilaisten kouluttajana. Yhteistyömme elinkeinoelämän kanssa on aktiivista ja vaikuttavaa, ja se auttaa myös yliopistoa ennakoimaan nopeasti muuttuvia osaamis- ja tutkimustarpeita. Olemme erittäin iloisia nyt saamastamme lahjoituksesta. Sen myötä YH Kodit ovat kanssamme luomassa tieteellisiä läpimurtoja ja uutta osaamista, sanoo Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula.

YH Kodit haluaa lahjoituksellaan osaltaan tukea myös Tampere3-hanketta. Korkeakoulu-uudistus mahdollistaa jatkossa uusia näkemyksiä ja huipputason koulutusta myös asumisen ja rakentamisen puolella.