Vuoden HYVÄ TYÖ! -tunnustuspalkinto työelämän myötätunnon tutkijoille

Julkaistu 2.11.2018 - 12:23

JULKAISUVAPAA pe 2.11.2018 klo 12.15

Vuoden 2018 HYVÄ TYÖ! -tunnustuspalkinnon saa CoPassion-hanke Helsingin yliopistosta. CoPassionissa tutkitaan, mitä myötätunto on työelämässä. Miten sitä luodaan ja vahvistetaan? Miten myötätunto vaikuttaa hyvinvointiin ja sen kautta myös organisaation tuloksellisuuteen?  CoPassion-tutkimusryhmä on monitieteinen ja sitä johtaa kirkkososiologian professori, teologian tohtori Anne Birgitta Pessi. Hanke on saanut rahoituksen TEKESin (nykyisin Business Finland) Liideri -ohjelmasta.

”CoPassion on tarttunut ajankohtaiseen, ei niin mainstream-aiheeseen, joka on uuden työn ytimessä: itsemyötätuntoon, myötätuntoon toisia kohtaan ja sitä kautta myötäintoon, luottamuksen rakentamiseen ja uuden tiedon rakentamiseen. Myös hankkeessa olevien yhteisesiintyminen on ollut aina yhtä ilahduttavaa ja tutkijat ovat sparranneet ja kiittäneet toinen toisiaan”, kertoo tutkimusjohtaja Kirsi Heikkilä-Tammi palkinnon perusteista.

HYVÄ TYÖ! -tunnustuspalkinnon saajan valitsee Työelämän tutkimusyhdistyksen hallitus. Palkinto jaetaan vuosittain Työelämän tutkimuspäivien yhteydessä.

Palkinto voidaan myöntää yksittäisten tutkijoiden, kehittäjien tai ryhmien lisäksi esimerkiksi tutkimusta ja kehittämistä tukevalle, rahoittavalle tai innostavalle taholle. Palkinto voidaan niin ikään jakaa yksittäiselle tutkimus- tai kehittämisteolle, menetelmälle tai uudelle näkökulmalle, joka edistää kestävän ja inhimillisen työelämän tavoitteita. Myös yksittäinen organisaatio tai työpaikka voidaan palkita.

CoPassion-verkkosivut: http://copassion.fi/

Lisätietoja:
- Työelämän tutkimusyhdistys ja Tampereen yliopisto,
tutkimusjohtaja Kirsi Heikkilä-Tammi, kirsi.heikkila-tammi@uta.fi, 050 420 1532
- Työelämän tutkimusyhdistys, puheenjohtaja Anu Järvensivu, 040 708 1270
- Työelämän tutkimuskeskus, Tampereen yliopisto, tutkimusjohtaja Mia Tammelin, 050 437 7504

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 1.11.2018