Väliaikainen tiedekunta sai dekaanin vuodeksi

Julkaistu 20.10.2016 - 12:44
Kati Iltanen/ Kuva: Jonne Renvall
Dekaaniksi valittu Kati Iltanen lupaa järjestää vuodenvaihteessa pienimuotoiset avajaisjuhlat uuden luonnontieteiden tiedekunnan henkilöstölle ja opiskelijoille. Kuva: Jonne Renvall

Vuoden 2017 alusta Tampereen yliopistossa aloittaa uusi luonnontieteiden tiedekunta, jonka tulevaisuuden näkymät poikkeavat selkeydessään kaikista muista tiedekunnista.

– Uusi tiedekunta on tarkoitettu väliaikaiseksi ratkaisuksi, ja se lakkaa olemasta, kun Tampere3 käynnistyy, sanoo tiedekunnan dekaaniksi valittu tietojenkäsittelyopin yliopistonlehtori, filosofian tohtori Kati Iltanen.

Tampere3-hanke yhdistää Tampereen yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) ja Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) uudeksi säätiöpohjaiseksi yliopistoksi vuoden 2018 alusta alkaen.

– Toivottavasti hanke etenee suunnitellun mukaisesti, vaikka aikataulu onkin tiukka. Tietojenkäsittelytieteiden ja matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelmat joka tapauksessa lisäävät yhteistyötä tamperelaisten korkeakoulujen kanssa. Tietojenkäsittelytieteiden osalta tämä tarkoittaa sekä TTY:tä että TAMK:ia, matematiikan ja tilastotieteen osalta TTY:tä, Iltanen kertoo.

Kati Iltanen on valmistunut filosofian maisteriksi Kuopion yliopistosta vuonna 1997 ja filosofian tohtoriksi Tampereella vuonna 2002. Hänen tutkimuksensa ovat käsitelleet koneoppimista ja tiedonlouhintaa.

Iltanen opettaa tietokantoja ja datan analysointiin käytettäviä laskennallisia menetelmiä. Vuoden 2015 alusta lähtien hän on toiminut tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelmavastaavana.

Mitä luonnontieteiden tiedekunnan dekaani aikoo tehdä ensimmäiseksi uudessa tehtävässään?

– Tehtävä alkaa vasta vuodenvaihteessa. Pidämme pienimuotoiset tiedekunnan avajaisjuhlat tiedekunnan henkilöstölle ja opiskelijoille, Iltanen lupaa.