Uusi TUP avoin kirja yhteisöistä koulutuksen voimavarana

Julkaistu 15.8.2017 - 12:02

Kehittämisen palat, yhteisöjen salat – Näkökulmia koulutukseen ja kasvatukseen on uusi kokoomateos, jonka läpileikkaavana teemana on yhteisöjen merkitys kasvatuksen ja koulutuksen kehittämisessä. Avoimesti verkossa luettava kirja juhlistaa Tampereen yliopiston kasvatustieteen professori Marita Mäkisen merkkipäivää, ja sen ovat toimittaneet Vesa Korhonen, Johanna Annala ja Pirjo Kulju.

Teos koostuu kolmesta osasta, Opetussuunnitelma yhteisön työnä, Opiskelija yhteisön jäsenenä ja Lukeminen, kirjoittaminen ja monilukutaito koulutuksen yhteisöissä. Teoksessa tarkastellaan kasvatuksen ja koulutuksen käytäntöjä eri kouluasteiden opetuksen ja oppijoiden näkökulmista. Samalla teos antaa äänen pedagogisten yhteisöjen toimijoille.

Teos on kirjoitettu korkea- ja perusasteen koulutuksen piirissä toimiville tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille sekä pedagogisten yhteisöjen tutkimuspohjaisesta kehittämisestä kiinnostuneille. Se sopii luettavaksi myös muille kasvatuksen ja koulutuksen alasta kiinnostuneille.

Kirjan toimittajissa ja kirjoittajissa on professori Marita Mäkisen kollegoita. Monien kirjoittajien kanssa Mäkinen on tehnyt sekä tutkimus- ja kirjoittamisyhteistyötä että kehittänyt koulutusta ja kasvatusta tutkimusperustaisesti.

Tampere University Pressin kustantama teos on luettavissa TUP OA Books -kokoelmassa Tampereen yliopiston avoimessa TamPub-julkaisuarkistossa. Se tullaan julkaisemaan myös kansainvälisessä OAPEN library -portaalissa.

Vesa Korhonen, Johanna Annala & Pirjo Kulju (toim.) 2017. Kehittämisen palat, yhteisöjen salat – Näkökulmia koulutukseen ja kasvatukseen. Tampere: Tampere University Press.

Lisätietoja kirjasta:
Vesa Korhonen, vesa.a.korhonen@uta.fi, 040 190 1465
Johanna Annala, johanna.annala@uta.fi, 040 190 4090
Pirjo Kulju, pirjo.kulju@uta.fi, 040 834 1652

Lisätietoja Tampere University Pressin avoimesta julkaisemisesta:
Kati Mäki, 040 190 4267, kati.maki@uta.fi
Tampere University Press