Tampereen yliopistopedagoginen koulutus rantautuu Brasiliaan

Julkaistu 11.8.2017 - 15:34

Finland University aloittaa yhteistyön brasilialaisen Anima Educationin kanssa

Tampereen yliopiston yliopistopedagogista koulutusta annetaan ensi viikon alusta alkaen myös Brasiliassa. Koulutuspilotti on ensimmäinen askel Anima Educationin ja Finland Universityn välisessä koulutusyhteistyössä, josta solmittiin yhteistyösopimus Finland Universityn delegaatiomatkalla viime maaliskuussa.

- Finland Universitylle tämä on hieno avaus Brasiliassa. Anima on erittäin arvovaltainen kumppani ja toivomme voivamme rakentaa heidän kanssaan pitkäjänteisen ja hedelmällisen yhteistyösuhteen, sanoo Pekka T. Saavalainen, Finland Universityn toimitusjohtaja.

Finland Universityn tavoitteena on laajentaa yhteistyötä Animan kanssa ja neuvottelut aloitetaan elokuussa seuraavan delegaatiomatkan aikana.

Anima on yksi Brasilian suurimmista yksityisistä yliopistoista. Sillä on noin 79 000 korkeakouluopiskelijaa 18 kampuksella, jotka sijoittuvat eri puolille Minas Gerais’in ja São Paulon osavaltioita. Animaan kuuluu sekä kolme yliopistokeskusta (UNA, UniBH and Unimonte) että kaksi collegea Betimin ja Contagemin kaupungeissa.

Ensimmäiseen koulutukseen 40 opettajaa

Ensimmäiseen koulutukseen osallistuu 40 korkeakouluopettajaa eri puolilta Animan organisaatiota. Ensimmäiset opetuksen lähipäivät sekä ohjelman lanseeraustilaisuus järjestetään Belo Horizontessa, Minas Gerais’n osavaltiossa 21. - 24. elokuuta.

Koulutuksesta vastaavat pääsääntöisesti yliopistonlehtorit Johanna Annala sekä Terhi Skaniakos. Myös kouluttajat ovat innoissaan uudesta hankkeesta.

- Odotan innostuneena uusia kumppanuuksia ja yhteistä jakamista. Uskon sekä heidän että meidän saavan uusia näkökulmia yliopisto-opetukseen ja sen kehittämiseen, sanoo yliopistonlehtori Johanna Annala.

Tärkeää yhteistyötä Animalle

Finland University on Animan ensimmäinen suomalainen yhteistyökumppani, joten yliopistossa iloitaan  alkavasta projektista.

- Yhteistyö Finland Universityn kanssa on Animalle erittäin tärkeä etappi, sanoo Animan presidentti Daniel Castanho.

- Haluamme kehittää opettajiemme taitoja saavuttaaksemme entistäkin korkeatasoisemman opetuksen korkeakouluissamme. Olemme ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä suomalaisten koulutuksen asiantuntijoiden kanssa, ja toivomme yhteistyön jatkuvan vielä pitkään.

Finland University

Lisätietoja: