Tampereen Yhteiskoulun Säätiö lahjoitti teatterialalle

Julkaistu 22.8.2017 - 12:49

Lahjoitus oli ensimmäinen teatterialalle kohdistettu lahjoitus Tieteenraivaajat-varainhankintakampanjassa

– Tampereen Yhteiskoulun Säätiö haluaa tukea teatteritaiteen koulutusta ja varmistaa omalta osaltaan koulutuksen säilyvyyden rakkaassa kotikaupungissamme. Tampereen yhteiskoulun ilmaisutaidon lukio tekee mielellään yhteistyötä Tampereen yliopiston kanssa sekä taide- että tiedeopinnoissa. Ammattimainen teatterialan koulutus antaa uusia näkökulmia lukiolaisille ja meidän nuoret tuovat vastaavasti raikkaan panoksensa yliopistoelämään. Pystymme yhdessä törmäyttämään luovan ja akateemisen opiskelun uudelle tasolle sekä laajemman opiskelijajoukon saavutettavaksi, kertoo Tampereen yhteiskoulun lukion rehtori Tuija Flinck.

Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelmassa Nätyssä iloitaan lahjoituksesta. Teatterityön yliopistonlehtori Mikko Kanninen kiittää tuesta.

– Näty kiittää saamastaan tuesta ja tunnistaa TYK:in pitkäjänteisen ja tuottavan työn teatterialan ammattilaisten ”kasvattajana”. NÄTY kiittää ja onnittelee heitä tästä työstä ja siitä, että satsaavat NÄTY:n kautta tamperelaiseen taide- ja kulttuurielämän elinvoimaisuuteen. Teatterityön koulutusohjelma odottaa yhteistyön syvenemistä toisen asteen koulutuksen kanssa tulevassa Tampere3 ympäristössä, Kanninen toteaa.

Tampereen Yhteiskoulun Säätiö on yksityisen Tampereen yhteiskoulun lukion ylläpitäjä. Tampereen yhteiskoulun lukio on toiminut ilmaisutaidon erityislukiona Tampereella jo vuodesta 1991 alkaen.