Siirtymäkauden hallitus nimitti uudelle Tampereen yliopistolle seitsemännen dekaanin

Julkaistu 12.10.2018 - 13:39
Juho Saari
Juho Saari. Kuva: Jonne Renvall

Uuden Tampereen yliopiston dekaaninimitykset saatiin päätökseen perjantaina 12.10.2018. Siirtymäkauden hallitus nimitti rehtori Mari Wallsin esityksestä yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaaniksi VTT Juho Saaren.

Valtiotieteen tohtori Juho Saari on toiminut sosiaali- ja terveyspolitiikan professorina nykyisessä Tampereen yliopistossa vuodesta 2016. Sitä ennen hän toimi hyvinvointisosiologian professorina Itä-Suomen yliopistossa. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa sosiaali- ja terveysministeriössä. Saari on toiminut monissa tieteellisissä seuroissa ja muissa asiantuntijatehtävissä sekä yritysten ja yhteisöjen hallituksissa. Hän on Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) jäsen.

Uuden Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallitus on aiemmin nimittänyt tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnan dekaaniksi PhD Martti Kaurasen, rakennetun ympäristön tiedekunnan dekaaniksi TkT Antti Lönnqvistin, kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnan dekaaniksi FT Päivi Pahtan, johtamisen ja talouden tiedekunnan dekaaniksi TkT Matti Sommarbergin, lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan dekaaniksi LT Tapio Visakorven sekä informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnan dekaaniksi TkT Jyrki Vuorisen.

Seitsemää dekaanin tehtävää haki 8 naista ja 20 miestä. Hakemuksia tehtäviin jätettiin yhteensä 108. Dekaanit aloittavat uusissa tehtävissään 1.1.2019.

Uuden Tampereen yliopiston rehtorina aloitti elokuussa 2018 FT Mari Walls. Myös provosti, TkT Jarmo Takala, tutkimuksesta vastaava vararehtori, LTT Juha Teperi ja koulutuksesta vastaava vararehtori, HTT Marja Sutela ovat jo siirtyneet tehtäviinsä. Innovaatiotoiminnasta ja kumppanuuksista vastaavan vararehtorin hakuprosessi on meneillään.

- Professori Juho Saari on laajasti tunnustettu asiantuntija sosiaali- ja terveyspolitiikan sekä hyvinvointitutkimuksen aloilla. Uusi yliopisto saa hänestä yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen merkitystä esiin nostavan ja monialaista yhteistyötä rakentavan dekaanin, toteaa rehtori Mari Walls.

- Juho Saari täydentää erinomaisesti uuden Tampereen yliopiston dekaaniston vahvaa ja monipuolista osaamista, sanoo siirtymäkauden hallituksen puheenjohtaja Marja Makarow.

Lisätietoja:
Uuden Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallituksen puheenjohtaja Marja Makarow marja.makarow@helsinki.fi, puh. 040 849 0505 (viestinnän kehityspäällikkö Katja Ayres)
Uuden Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls, mari.walls@tampere3.fi, puh. 03 3551 3839