Saudiopettajat kiittivät Tampereen yliopistoa juhlilla

Julkaistu 30.8.2017 - 11:26
Saudien juhla/ Kuva: Milla KInnunen
Kiitosjuhla teki kasvatustieteiden Edu’s Cafesta saudiarabialaisen kulttuurin näyttämön. Kuvassa kutsuvieraat ja koulutukseen osallistujat. Kuvat: Milla Kinnunen

Tampereen yliopistossa päästiin kurkistamaan saudiarabialaiseen kulttuuriin, kun saudiopettajat pistivät pystyyn koulutusvientihankkeensa järjestäjille juhlat.

Saudi-Arabian opetusministeriön, Finland Universityn sekä Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalveluiden HY+ Oy:n ja Omnia Education Partnerships Oy:n kanssa järjestetty koulutus on kerännyt Tampereelle 20 saudiopettajaa, jotka täydentävät pedagogista osaamistaan ja kielitaitojaan Tampereen yliopistossa vielä seuraavat kolme kuukautta. Kaikkiaan Suomeen saapui keväällä 117 opettajaa.

Kiitosjuhlassa esiteltiin muun muassa Saudi-Arabian kulttuuria, pidettiin puheita ja kierrätettiin vieraita tehtäväpisteillä. Mukana oli myös opettaja Amna Al-Merabi, joka odottaa mielenkiinnolla puoliväliinsä edenneen koulutuksen seuraavaa vaihetta.

– Olemme tehneet ensimmäisen kolmen kuukauden aikana kieliopintoja. Seuraavaksi on vuorossa käytännön harjoittelu, jonka aikana otamme osaa opetukseen suomalaisissa kouluissa tarkkailijoina. Näitä oppimiamme tietoja ja taitoja voimme käyttää hyväksi kotimaassamme.

Al-Merabi on erittäin tyytyväinen Tampereen yliopiston tarjoamaan koulutukseen.

– Opetus on ollut todella hyvää, ja olen oppinut paljon uutta. Meillä on myös ollut paljon lisäaktiviteetteja, ja odotan innoissani Suomen talvea. Tämä on ollut todella erityislaatuinen kokemus!

Teksti: Anna Ojalahti

Saudilapset laulaa/ Kuva: Milla Kinnunen
Saudiopettajien perheet osallistuivat yhteiseen juhlaan. Kuvassa lapset laulavat Saudi-Arabian kansallislaulua.

Antti Hilden tanssii/ Kuva: Milla Kinnunen
Tampereen yliopiston kielikeskuksen johtaja Antti Hildén (vas.) pääsi osallistumaan saudiarabialaiseen tanssiin.