Perustulon tutkijat kansainväliseen konferenssiin Tampereelle

Julkaistu 20.6.2018 - 13:55

Ajankohtaista ja poliittisesti polttavaa kysymystä perustulosta käsitellään kansainvälisessä BIEN2018-konferenssissa Tampereen yliopistossa torstaista sunnuntaihin 23.8.-26.8.

Tutkijoiden lisäksi konferenssiin osallistuu järjestöjen edustajia, viranomaisia, poliitikkoja ja Suomen perustulokokeilussa mukana olevia. Pääpuhujat ovat eri puolilta maailmaa, heitä ovat muun muassa amerikkalainen lakitieteen professori, YK:n entinen erityisasiantuntija Philip Alston ja brasilialainen hyvinvointiekonomian professori Lena Lavinas.

Konferenssi on herättänyt laajaa kansainvälistä kiinnostusta. Aiheesta ovat raportoineet esimerkiksi The Guardian ja The Independent -lehdet.

- Perustulossa on kyse peruskoulun kaltaisesta universaalista järjestelmästä. Sitä viedään nyt vain uudelle alueelle, toteaa perusturvaa tutkiva professori Pertti Koistinen Tampereen yliopistosta.

Suomessa puolueet ja kansalaisjärjestöt ovat noin 30 vuoden ajan tehneet aloitteita perustulon käyttöönottamisesta. Suomalaisissa yliopistoissa aihetta on tutkittu ja Tampereen yliopistossa on ollut Suomen ainoa perustuloon liittyvä opetuskokonaisuus.

Konferenssi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa.

Tapahtumaan liittyy perjantaina ja lauantaina 24.8. ja 25.8. yleisölle avoin ja maksuton kaksipäiväinen dokumenttielokuvafestivaali Basic Income in Motion. Sen aikana esitetään perustuloaiheisia dokumentteja eri puolilta maailmaa, muun muassa Britanniasta, Saksasta, Espanjasta ja Intiasta sekä Keniasta.

Konferenssin verkkosivut
https://events.uta.fi/bien2018/

Pääpuhujien esittely
https://events.uta.fi/bien2018/plenary-speakers/

Lisätietoja:
Professori Pertti Koistinen, 050 552 2309, pertti.koistinen@uta.fi

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 20.6.2018