Perhe kulkee mukana läpi elämän

Julkaistu 12.4.2018 - 16:06

Perhetutkimuksen päivät 2018: Elämänkulku ja sukupolvet
to – pe  19. - 20.4.
Tampereen yliopiston päärakennuksessa, Kalevantie 4

Perhetutkimuksen päivien teema Elämänkulku ja sukupolvet pyrkii edistämään monitieteistä keskustelua perheen, elämänkulun ja sukupolvien keskinäisistä suhteista. Perheen jäsenyys ja perhesuhteet voivat muuttua elämänkulun aikana, mutta tavalla tai toisella perhe kulkee mukanamme läpi elämän.

Päivien pääalustajiksi on lupautunut kolme alan tunnettua tutkijaa: professori Anna-Maija Castrén Itä-Suomen yliopistosta, Dr. Jan Macvarish Kentin yliopistosta Iso-Britanniasta ja professori Marja Jylhä Tampereen yliopistosta. Professori Castrénin esitys koskee vauvojen perhesuhteita, Dr. Macvarish keskittyy nykyiseen vanhemmuuskulttuuriin ja professori Jylhä arvioi sukupolvien välisiä suhteita vanhojen ihmisten näkökulmasta.

Tapahtuman työryhmissä käsitellään muun muassa tasa-arvon kysymyksiä työelämässä, monimuotoisten perheiden asemaa Suomessa, perheen sisäisiä konflikteja ja nuoruudesta aikuisuuteen siirtymiseen liittyviä kysymyksiä.

Päivien yhteydessä jaetaan Haukkalan säätiön myöntämä Lea Pulkkisen palkinto tuoreelle väitöskirjalle, joka käsittelee lasten ja nuorten hyvinvointia edistävää elämänlaatua ja palveluita.

Tapahtuman järjestävät Tampereen yliopisto ja sen Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLA, Gerontologian tutkimuskeskus GEREC, Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnat sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Päivien ohjelma:

Lisätietoja: