Normaalikoulun KAKS10-oppimisympäristö Future Classroom Lab -demotilaksi

Julkaistu 12.10.2018 - 08:11

KAKS10 Future Classroom Lab

Tampereen yliopiston normaalikoulun joustavassa oppimisympäristössä eli KAKS10ssa (kaksio.uta.fi) on toimittu reilun vuoden ajan ja kokemukset ovat olleet lupauksia antavia. Nyt KAKS10 on ottanut seuraavan askeleen ja siitä tulee Future Classroom Lab (FCL).

FCL on oppimisympäristöjen kehittämiseen ja opettajien täydennyskoulutustarpeisiin keskittyvä konsepti ja siihen liittyy olennaisena osana kansainvälinen demotilojen (FCL network of Learning Labs) verkosto. FCL- toimintaa koordinoi European Schoolnet ja se saa rahoituksen toiminnalleen Euroopan opetusministeriöiltä. FCL-verkostoon kuuluu ainoastaan demotiloja, jotka saavat käyttää statusta “Inspired by setup of Future Classroom Lab Brussels”. Saadakseen tämän statuksen toiminnan demotilassa on täytettävä tiukat kriteerit.

Nyt käynnissä on Suomen FCL-tilojen kehittäminen, yrityskumppanien valinta sekä tutkimustyön aloittaminen. Yrityksillä on yhteistyön myötä mahdollisuus saada omia tuotteitaan esille yhteen tai jopa kaikkiin Suomen kolmeen (Tampere, Oulu, Joensuu) FCL-demotiloista. Vastineena yrityksille on tarjolla merkittävää näkyvyyttä tiloissa, jotka näyttävät suuntaan Suomen koulutilojen suunnittelussa. Myös tutkimustyön osalta FCL-hakee  kumppaneita aina opinnäytetöistä laajempiin tutkimuskokonaisuuksiin saakka. Tutkimustyötä voidaan tehdä yksittäisessä FCLabissa tai kattaen kaikki Suomen Labit.

Lisätietoja toiminnasta on saatavilla osoitteissa http://fclab.fi/  sekä http://fclab.fi/media/ 

Tiedustelut:
Tuomo Tammi, tuomo.tammi@uta.fi
Mikko Horila, mikko.horila@uta.fi