Mia Tammelin työelämän tutkimuskeskuksen johtoon

Julkaistu 24.5.2018 - 10:42
Mia Tammelin/ Kuva: Jonne Renvall
Mia Tammelin odottaa mielenkiinnolla tulevaa tehtäväänsä Tampereella, jossa kolme korkeakoulua yhdistyy ensi vuoden alusta.

Tutkimuskeskuksen uusi johtaja kannustaa monitieteelliseen ja kansainväliseen tutkimukseen

Teksti: Milla Pyyny
Kuva: Jonne Renvall

Työelämän tutkimuskeskuksen uudeksi tutkimusjohtajaksi Tampereen yliopistoon on valittu akatemiatutkija Mia Tammelin. Jyväskylän yliopistossa aiemmin työskennellyt Tammelin aloittaa uudessa tehtävässään kesäkuun alussa.

Johtajuus luovutettiin Tammelinille työelämän tutkimuskeskuksen 30-vuotisjuhlaseminaarissa Tampereen yliopistolla. Tammelin johtaa tutkimuskeskusta seuraavat viisi vuotta. Tutkimusjohtajana aiemmin toiminut tutkija Tuula Heiskanen on sittemmin siirtynyt vapaaksi tutkijaksi.

Kansainvälisyys
näkyväksi teemaksi

Monitieteellisyys on tutkimuskeskuksessa vahva, ja sen ylläpitäminen ja kehittäminen ovat uuden johtajan listalla. Tammelinin mukaan kansainvälisyys on toinen tutkimuskeskuksen kehittämiskohteista.

– Nykytilanteessa tutkimusorganisaation on oltava kansainvälinen, ja sen täytyy myös näkyä toiminnassa.

Tammelin näkee omissa tutkimusprojekteissaan ja Tampereen yliopiston työelämän tutkimuksessa paljon yhteneviä teemoja. Tammelinin monipuolinen opiskelu- ja tutkimustausta sopii yhteen monitieteellisen tutkimuskeskuksen kanssa.

– Koen, että minulta löytyy paljon tarttumapintaa, Tammelin kertoo.

Työelämän tutkimuksella
valoisa tulevaisuus

Kolmen korkeakoulun yhdistyminen ensi vuoden alusta tuo omat haasteensa myös työelämän tutkimukselle. Ulkopuolelta tutkimusorganisaatioon hyppäävä Tammelin odottaa tulevaa mielenkiinnolla.

– Näen mielettömänä mahdollisuutena oppia ja olla kehittämässä työelämän tutkimusta uudessa Tampere3-toimintaympäristössä.

Tammelin uskoo vahvasti työelämän tutkimuksen tulevaisuuteen. Tutkimus tuottaa relevanttia tietoa, ja trendit, kuten teknologisoituminen ja globalisaatio laajentavat yhä enemmän tutkimuskenttää.

– Työelämää ja yhteiskuntaa koskevaa uutta tutkimustietoa ja kehittämistyötä tarvitaan jatkuvasti muuttuvassa työelämässä.