Mediakritiikin iltapäivä kirjastotalo Metsossa 9.2.

Julkaistu 5.2.2018 - 09:54

Miten media vaikuttaa meihin? Miten me voimme vaikuttaa median avulla? Tiesitkö, että "valtamedia" on huono termi – mutta niin on "valemediakin"? Avaavatko taide ja viihde tilaa keskusteluille, jotka muuten jäävät käymättä? Kun sinulla on asiaa, kuka kuuntelee?

Tampereella kirjastotalo Metsossa keskustellaan perjantaina 9.2. median ja vaikuttamisen suhteista: Mitä niistä jo tiedetään ja mitä olisi tärkeää tutkia lisää? Voit kysyä median tekijöitä ja tutkijoilta, kommentoida keskustelua tai tulla vain kuuntelemaan.

Tilaisuus koostuu kahdesta osasta: Kello 16.00–17.30 keskustellaan aiheesta Miten media vaikuttaa meihin? Alustajina ovat mediakasvattaja, toimittaja Pauliina Grönholm (Helsingin Sanomat), vastaava tuottaja Olli Ikäheimo (Aamulehti) ja mediatutkija Elina Noppari (Tampereen yliopisto).

Tauon jälkeen kello 18.00–19.30 jatketaan aiheesta Miten me voimme vaikuttaa median avulla? Keskusteluun liittyvät silloin sarjakuvataiteilija Emmi Nieminen, Docventures-elokuvakerho Vosdocin edustaja Veikko Eromäki ja mediatutkija Ilmari Hiltunen (Tampereen yliopisto).

Puheenjohtajina ovat mediatutkijat Mikko Hautakangas ja Niina Uusitalo Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus COMETista Tampereen yliopistosta.

Mediakritiikin iltapäivä on osa valtakunnallista Mediataitoviikkoa, jota koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI). Viikon tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediakritiikin iltapäivän järjestävät yhteistyössä Media ja viestintä -lehti, Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry, Tampereen yliopiston Tutkimuskeskus COMET ja Tampereen kaupunginkirjasto.

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja:
Mikko Hautakangas, 040 190 1363 (klo 9–17), mikko.hautakangas@uta.fi