Maailman johtavat shariatutkijat kokoontuvat kesäkuussa Suomessa

Julkaistu 8.5.2018 - 11:35

Suomessa on nyt ainutlaatuinen tilaisuus kuulla kansainvälisesti johtavia islamilaisen oikeuden tuntijoita, kun IX Islamic Legal Studies Conference järjestetään keskiviikosta lauantaihin 6.-9. kesäkuuta Helsingin ja Tampereen yliopistoissa. Konferenssin tieteellinen järjestäjä on International Society for Islamic Legal Studies (ISILS) ja pääpuhuja professori emeritus Frank Vogel Harvardin yliopistosta.

Konferenssiesitelmissä käsitellään muun muassa seuraavia aiheita: ovatko avioliitto ja kauppasopimus rinnastettavissa, juristien näkemyksiä raskauden kestosta, naisten seksuaaliset oikeudet ja miehen impotenssi tuomioistuimen käsittelyssä, eunukit ja islamilainen laki, tekstiviestillä solmitut avioliitot, muslimien integroituminen länsimaissa ja armon käyttö iranilaisessa rikosoikeudessa.

Muita teemoja ovat esimerkiksi perintökiistat Sansibarissa, lapsen oikeudet Saudi-Arabiassa ja avioero Gazassa.

Konferenssin pääalustus ja paneeli otsikolla Islamic Law and the Relationship between Ruler and Ruled järjestetään 6.6. Helsingin yliopistossa ja konferenssipaperisessiot 7.-9.6. Tampereen yliopistossa. Konferenssin ohjelma: http://www.isils.net/conferences

International Society for Islamic Legal Studies (ISILS) on Espanjan Murciassa 2003 perustettu arvostettu kansainvälinen tieteellinen seura. Seura rekisteröitiin 2004 Massachusettsissa, Yhdysvalloissa ja se toimi pitkään Harvard Law Schoolin yhteydessä.

- Suomessa islamilaisen oikeuden tutkimus on edelleen pieni ala, mutta tutkimuksen merkitys voimistuu meilläkin muun Euroopan tavoin mm. maahanmuuton myötä, sanoo konferenssin suomalainen järjestäjä, yliopistonlehtori Susanne Dahlgren Tampereen yliopistosta.

International Society for Islamic Legal Studies http://www.isils.net/about
Konferenssin verkkosivut https://events.uta.fi/ilsconference2018/   

Lisätietoja:
Konferenssin suomalainen järjestäjä Susanne Dahlgren, 050 318 7663, susanne.dahlgren@uta.fi

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 8.5.2018