Luotettu visionääri ja yhteisön huomioiva johtaja

Julkaistu 4.10.2018 - 12:42
Hallintojohtaja Petri Lintunen. Kuva: Teemu Launis

Hallintojohtaja Petri Lintusesta sanottua

Työtoverit ja yhteistyökumppanit arvostivat 26.9. menehtynyttä Tampereen yliopiston hallintojohtaja Petri Lintusta. He kuvaavat häntä muun muassa tinkimättömäksi hyvän hallinnon periaatteiden noudattajaksi, laajasti luotetuksi ja helposti lähestyttäväksi.

- Tampereen yliopiston rohkeus uudistua perustui paljolti Petrin visionäärisyyteen, tinkimättömiin hyvän hallinnon periaatteisiin ja herkkyyteen ottaa koko yliopistoyhteisö huomioon. Petri oli aina yliopiston asialla.
Rehtori Liisa Laakso

- Petri nautti laajaa luottamusta koko suomalaisessa yliopistomaailmassa, millä oli suuri merkitys, kun valmisteltiin esimerkiksi valtiovarainministeriön johdolla Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n perustamista ja sen toiminnan aloittamista.
Kanslianeuvos Timo Lahti

- Petri oli moderni yliopiston hallintojohtaja, joka kykeni keskittymään strategisesti tärkeisiin asioihin yliopistoa kehitettäessä. Hänellä oli näkemystä ja myös rohkeutta uudistaa oman vastuualueensa toimintoja. Monet vastuulliset luottamushallintotehtävät antoivat hänelle mahdollisuuden toimia yliopiston hyväksi sen ulkopuolellakin. Ihmisenä Petri oli asioita aktiivisesti pohdiskeleva ja hyvä kuuntelija. Pitkäaikainen ystävyys sekä monet keskustelut ja mentoroinnit hänen kanssaan jäävät lämminhenkisinä muistoina elämään myös hänen poismenonsa jälkeen.
Tampereen yliopiston hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Kari Neilimo

- Petri oli ylioppilaskunnalle tärkeä yhteistyökumppani, jonka poismeno jättää ison aukon Tampereen yliopistolle. Petrin kanssa keskustelu sujui aina ajoittain eriävistäkin kannoista huolimatta ja hänen kalenteristaan löytyi aikaa opiskelijoiden tapaamisille. Hän oli suorapuheinen ja rehellinen henkilö, jonka sanaan saattoi luottaa.

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan Tamyn hallituksen puheenjohtaja Sanni Lehtinen

- Petri Lintunen toimi Suomen Yliopistokiinteistöjen hallituksen puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Vuonna 2009 alkanut yhteistyömme oli tiivis ja vaiheikas ajanjakso, josta jäi lämpimät ja mukavat muistot. Petri oli laaja-alaisesti verkottunut ja hänellä oli erinomaiset sosiaaliset taidot. Hän sai monet asiat toteutumaan vahvalla ammattitaidollaan. Hänelle oli kertynyt osaamista niin julkishallinnon toimintatavoista kuin politiikasta, olihan hän toiminut mm. kansanedustajan erityisavustajana. Tällä osaamisella hän tunnisti erityisesti ne paikat, joissa ei kannattanut hakata päätä seinään, julkinen päätöksenteko kun kulkee omaa polkuaan. Opin tuntemaan Petrin myös henkilönä ja sellaisena hän oli reilu, historiasta erityisen kiinnostunut ja tavattoman huumorintajuinen. Tapanamme oli vaihtaa lukemiamme kirjoja keskenämme. Sain Petriltä usein sotahistorian ja hän minulta taloushistorian kirjoja. Petriltä löytyi aina aikaa tapaamiseen, jos asiat vaativat pidempää pohtimista.
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Mauno Sievänen

Jos haluat jakaa tässä koosteessa oman muistosi Petri Lintusesta, lähetä se sähköpostilla Tampereen yliopiston viestintäpalveluihin, pirjo.achte@uta.fi