Lasten hyvinvointi Suomessa – lapsiasiavaltuutettu ja tutkijat kertovat

Keskiviikkona 11.10. klo 13.00 – 16.00
Tampereen yliopiston Pinni B-rakennuksen auditoriossa 1097
Kanslerinrinne 1

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kertoo Tampereen yliopiston seminaarissa lapsiasiavaltuutetun työstä ja esittää arvion lasten hyvinvoinnin nykytilasta.

Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLAn kaikille avoimessa seminaari-iltapäivässä puhutaan lasten hyvinvoinnista yhä monikulttuurisemmassa Suomessa, Suomeen tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asemasta ja maahanmuuttajanuorten hyvinvoinnista.

Tutkija Kirsi Peltonen Tampereen yliopistosta esittelee mielenterveyteen liittyviä haasteita nuorten turvapaikanhakijoiden keskuudessa. Tutkija Marja Peltola Nuorisotutkimusseurasta tarkastelee vähemmistötaustaisten nuorten sukupolvisuhteita GENESO-tutkimushankkeen tulosten pohjalta.

Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Tilaisuuden pääkieli on englanti. PERLA järjestää seminaarin yhteistyössä Lapsiasiavaltuutetun, Yksintulleet alaikäiset -tutkimusprojektin, Traumahoidon malli -projektin - ja GENESO-projektin kanssa.

Lisätietoja:
Professori Katja Repo, 050 318 6199, katja.repo@uta.fi