Kauppakamari lahjoittaa 400 000 euroa yliopistolle

Julkaistu 14.5.2018 - 14:39
Kauppakamarin Minna Metsälä
Tampereen kauppakamarin puheenjohtaja Minna Metsälä puhui Tampereen raatihuoneella tilaisuudessa, jossa Tampereen yliopisto sai kauppakamarin rahalahjoituksen.

Tampereen kauppakamari lahjoittaa 400 000 euroa Tampereen uudelle säätiöyliopistolle.

Lahjoituksesta 300 000 euroa suunnataan uuteen Tampereen yliopistoon perustettavaan ohjelmistotekniikan työelämäprofessuurin sekä teknologiajohtamisen professuuriin, joka tukee olemassa olevaa strategisen johtamisen työelämäprofessuuria.

Tutkimusrahoituksen osuus on 100 000 euroa, josta 50 000 euroa saa kiinteistökehityksen professori Ari Ahonen ja toiset 50 000 euroa lentotekniikan professuuri, joka siirtyy Aalto-yliopistosta Tampereelle.

– Upea lahjoitus, joka osoittaa alueen yritystoimijoiden vahvaa sitoutumista tulevaan Tampereen yliopistoon ja työelämärelevantin tutkimuksen ja koulutuksen kehittämiseen, toteaa uuden yliopiston tuleva rehtori Mari Walls.

Tampereen kauppakamari on ollut mukana perustamassaa uutta säätiöyliopistoa ja on sitoutunut lahjoittamaan Tampere3-hankkeeseen yhteensä 200 000 euroa. Säätiön perustamiseen kauppakamari lahjoitti 50 000 euroa. Loput 150 000 euroa lahjoitetaan sitten, kun säätiöyliopisto on toiminnassa.