Johtajuussymposium: Nykypäivän organisaatiot menestyvät johtamalla tietoa

Julkaistu 8.8.2018 - 15:39

Kasvavan datamäärän muuttaminen arvokkaaksi tiedoksi on monen organisaation menestykselle keskeinen kysymys. Vuoden 2018 Johtajuussymposiumissa pohditaan, kuinka organisaatiot voivat kehittyä ja saavuttaa kilpailuetua tiedolla johtamisen keinoin. Kaikille avoin tapahtuma järjestetään syyskuun 6. päivänä  Tampereen yliopistossa.

Analytiikka on kehittynyt huimaa vauhtia ja tietoa kerätään datan muodossa suurempia määriä kuin koskaan aiemmin. Organisaatiot ja yritykset voivat hyötyä keräämästään datasta monella tapaa, kunhan dataa osataan ymmärtää ja jalostaa. Johtajuussymposiumissa puhuvan Tampereen teknillisen yliopiston tietojohtamisen professori Nina Helanderin mukaan tärkeää on ymmärtää tiedon ja tietoon perustuvan päätöksenteon merkitys.

- Tiedosta ja tiedolla luodaan arvoa asiakkaille, omistajille, työntekijöille ja yhteiskunnalle.

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun dekaanin Antti Lönnqvistin mukaan digitalisaation saatavillemme tuomat entistä suuremmat tietomäärät mahdollistavat sen, että organisaatioissa voidaan tehdä tietoon perustuvia, parempia päätöksiä.

- Päätökset halutaan tehdä tietoon perustuen, eikä ainoastaan fiilikseen nojaten. Tiedolla johtaminen on hyvin ajassa kiinni.

Myös Johtajuussymposiumissa puhuva Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen jakaa näkemyksen siitä, että tiedolla johtaminen on organisaatioille kriittinen taito, jonka saralla olisi kuitenkin vielä opittavaa:

- Tietojohtaminen kytkeytyy organisaation kyvykkyyteen oppia uutta ja hyödyntää oppimaansa ongelmien ratkaisemiseksi. Meillä on paljon tietoa, keräämme sitä rekistereihin ja tilastoihin, mutta silti sen hyödyntäminen näkemysten, johtopäätösten ja viisauden kiteyttämisessä on kovin vajavaista.

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun järjestämä Johtajuussymposium tarjoaa 6.9. ainutkertaisen tilaisuuden päästä ajankohtaisen tiedon äärelle. Tapahtumassa tutkimuksen, yritysmaailman ja julkishallinnon edustajat kokoontuvat yhteen pohtimaan tietoon ja johtamiseen liittyviä polttavia kysymyksiä.

Yksi tämän vuoden odotetuimmista puheenvuoroista on alan johtavalla asiantuntijalla Tom Davenportilla yliopiston juhlasalissa.

Osallistujalle tapahtuma on ennen kaikkea kätevä keino päästä kuulemaan huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja onnistumisista ja käytännön virheistä. Seminaarit ja paneelikeskustelut ovat kaikille avoimia ja pääosin ilmaisia. Tapahtuma on tänä vuonna aiempia vuosia suurempi ja ohjelmaltaan tiivis.

Ohjelma ja tiedot puhujista sekä ilmoittautumisohjeet ovat symposiumin verkkosivuilla johtajuussymposium.fi. Johtajuussymposiumia on mahdollista seurata myös Facebookissa @Johtajuussymposium sekä Twitterissä #johtajuussymposium.

Poimintoja päivän ohjelmasta:

Klo 8-10, Päätalo A1: Open Innovation Breakfast
Aamiaistilaisuuden pääpuhujana toimii innovaatioprofessori Tim Minshall Cambridgen yliopistosta. Suomalaisten organisaatioiden näkökulmaa mukaan tuo Solitan SVP Lassi Kurkijärvi.

Klo 10:15-12, Juhlasali: Analytics and Management; The Present and the Future
Pääseminaarin keynote-puhujana toimii Tom Davenport. Hänen puhettaan kommentoivat Tampereen teknillisen yliopiston tietojohtamisen professori Nina Helander ja Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

Klo 12:30-13:45, Päätalo A1: Parempia tavoitteita, parempia mittareita
Aamulehden ja Johtamiskorkeakoulun ylioppilaat ry:n järjestämässä seminaarissa keskustelevat Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen, Elisan Hämeen-aluejohtaja Toni Luhti ja liikeenjohdon neuvonantaja Esko Kilpi.

Klo 13-16, Päätalo D10b: Urheilujohtamisen muutos
Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n järjestämässä seminaarissa pohditaan urheilujohtamisen ajankohtaisia ilmiöitä Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innasen, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaaran ja liikuntaneuvos Erkki Alajan johdolla.

Klo 14-16, Päätalo A1: Digitalisaatio ja ekosysteemit
Business Tampereen järjestämä seminaari pureutuu digitalisaatioon mm. Goforen toimitusjohtaja Timur Kärjen ja Ultimate.ai:n kehitysjohtaja Kaspar Lastikan kanssa.

Klo 14-16, Päätalo A4: Mutuals in the Age of Digitalization: Challenges, Opportunities and Role of Research
Keskinäisen vakuutustoiminnan kansainvälisen tason seminaarissa puhuvat mm. International Cooperative and Mutual Insurance Federationin toimitusjohtaja Shaun Tarbuck ja vakuutusyhtiö Turvan toimitusjohtaja Minna Metsälä.

Lisätietoja:
Viestintäkoordinaattori Maria Kasdaglis, 050 417 7339