EU:n korkea edustaja Federica Mogherini luennoi Tampereen yliopistossa

Julkaistu 5.10.2018 - 13:50

EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini vierailee ja luennoi Tampereen yliopistossa keskiviikkona 10. lokakuuta. Yleisölle avoin tilaisuus alkaa yliopiston juhlasalissa klo 11.00 ja päättyy klo 12.05.

Mogherini sai Tampereen yliopiston kunniatohtorin arvon poissaolevana elokuussa. Hän saa nyt muodollisesti kunniatohtorin arvon ja sen tunnuksina tohtorinhatun ja miekan. Mogherini pitää tilaisuudessa luennon, jonka otsikkona on A superpower for peace: Europe's choice in a challenging world.

Yleisö voi luennon jälkeen esittää Mogherinille kysymyksiä. Keskustelua ohjaa kansainvälisen politiikan professori Hiski Haukkala.

Italialainen Federica Mogherini on toiminut vuodesta 2014 Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan tehtävässä. Hänellä on keskeinen rooli kansainvälisessä konfliktinhallinnassa ja diplomatiassa. Komission varapuheenjohtajana Mogherini on vahvistanut EU:n instituutioiden yhteistoimintaa, politiikan vaikuttavuutta ja ulkosuhteita.

Mogherinin kutsui kunniatohtoriksi Johtamiskorkeakoulu. EU, politiikan instituutiot ja kansainvälinen politiikka ovat Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun keskeisiä ja kansainvälisesti tunnettuja osaamisalueita.

Federica Mogherinin Tampereen-vierailun ohjelmassa ei ole erillisiä mediatapaamisia, mutta median edustajat ovat tervetulleita seremonia- ja luentotilaisuuteen. Yliopiston juhlasalin etuosaan varataan median edustajille merkittyjä paikkoja.

Mogherini saapuu yliopiston päärakennukseen noin klo 10.45. Juhlasalin tilaisuus alkaa klo 11.00 kunniatohtoriseremonialla, Mogherinin luento klo 11.15 ja yleisökysymykset klo 11.45. Tilaisuus päättyy klo 12.05.

Kunniatohtoriseremoniassa ovat mukana professori Arja Ropo ja Johtamiskorkeakoulun dekaani Antti Lönnqvist.

Federica Mogherinin esittely komission sivuilla:

Federica Mogherini Tampereen yliopiston kunniatohtoriksi (18.4.2018)

Lisätietoja:
Rehtori Liisa Laakso, 044 318 0861, liisa.laakso@uta.fi