Yksityistäminen lasten ja perheiden sosiaalipalveluissa

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Linnan Väinö Linna -sali, Kalevantie 5

Järjestäjä(t)

Yksityistäminen ja sosiaalipalvelut: asiantuntijatieto ja palvelunkäyttäjien asema -ryhmä /SOC siemenrahoitus

Asiantuntijatieto ja palveluidenkäyttäjien asema

Sosiaali- ja terveyspalveluiden yksityistämistä koskevan tutkimuksen valtavirta on Suomessa painottunut taloudellis-hallinnollisiin ja vaikuttavuuden kysymyksiin – erityisesti terveydenhuollon intresseistä käsin. Tässä seminaarissa kiinnostus suuntautuu sosiaalipalveluihin; keskitymme lapsi- ja perhepalveluihin sekä lastensuojeluun, joista etenkin jälkimmäisessä yksityistämisen trendi on jo pitkään vaikuttanut, mutta jota on tutkittu hämmästyttävän vähän.

Seminaarissa esitellään ajankohtaista tutkimusta lasten ja perheiden sosiaalipalveluiden yksityistämisestä ja pohditaan miten tendenssi vaikuttaa palveluita käyttävien lasten ja vanhempien asemaan sekä  asiantuntijoiden toimintaan ja käytettyyn asiantuntijatietoon.

Seminaarin kielet ovat suomi ja englanti.

Ohjelma:
9.00 -9.15 Tervetulosanat professori Hannele Forsberg
9.15-10.15 Privatisation and competitive tendering within the personal social services in Sweden
Emelie Shanks and David Pålsson, University of Stockholm
10.15-10.45 Vertaisarviointi ja lastensuojelupalveluiden kilpailuttamisen kriteerit
Onni Westlund, asiantuntija, Pesäpuu ry
10.45-11.15 Markkinavuoropuhelukäytännöt ja lastensuojelupalveluiden hankinta
Anna-Maija Koivisto, perhetukikeskuksen johtaja, Tampereen kaupunki:
11.15-11.45 Managing Service Value: From Production Orientation to Customer Orientation
Timo Rintamäki, University of Tampere
Iltapäivällä työskennellään aiheen tiimoilta klo 13.00-16.00

Haluatko esitellä omaa aiheeseen liittyvää tutkimustasi iltapäivällä? Kerro siitä ilmoittautumislinkissä!

Tutkimusesittelyt (15-30 min) antavat mahdollisuuden kertoa käynnissä tai suunnitteilla olevasta tutkimuksesta ja kuulla siihen muiden näkemyksiä. Esittelyt voivat olla joko suomeksi tai englanniksi. Tutkimusesittelyyn liittyvät ilmoittautumiset 7.11. mennessä, muut osallistujat 16.11. Mennessä. Kysymyksiä voi esittää Sanna Laineelle

Seminaarin tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Sosiaalityön professori Hannele Forsberg, 050 318 6073
Sosiaalityön yliopisto-opettaja Sanna Laine, 050 417 6990