Tutkijoiden yö 2017

Päättyy
Päättyy kello
Paikka

TaY:n ja TTY:n kampukset, Museokeskus Vapriikki, Lastenkulttuurikeskus Rulla, Yo-talo

Tutkijoiden yö

Euroopan laajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö tekee tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle. Yhden päivän, illan ja yön aikana lapset, nuoret, aikuiset ja seniorit pääsevät tutustumaan tieteeseen esimerkiksi työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta. Tutkijoiden yö avaa ovia paikkoihin, joissa tutkijat työskentelevät, mutta tuo tutkimusta myös sellaisiin paikkoihin, joissa sitä ei ole totuttu näkemään.

Tutkijoiden yö järjestetään syyskuun viimeisenä perjantaina yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Tutkijoiden yön Tampereen ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto.

Tilaisuus on osa Suomen Tutkijoiden yö -tapahtumaa, jonka järjestämiseen on saatu kaksivuotinen rahoitus Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelmalta. Suomessa Tutkijoiden yöhön voi osallistua kymmenellä eri paikkakunnalla ja ohjelmasta vastaa 12 yliopistoa ympäri Suomen sekä useita muita toimijoita.

Tutkijoiden yön ohjelma Tampereella

Kyösti Koskela