Tohtorista toimittajaksi?

Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Tampereen yliopiston Linna-rakennus, Väinö Linna-sali (Kalevantie 5).

Järjestäjä(t)

Yhteistyössä: Suomen tiedetoimittajien liitto ja TOHTOS - Tohtorikoulutuksen työelämäyhteyksien kehittäminen -hanke (ESR 2016-2018)

Miten kirjoittaa asiantuntevasti, mutta vetävästi? Voiko itsensä työllistää kirjoittamalla yleistajuisesti omasta alastaan? Onko elämää yliopiston ulkopuolella?

Tule kuulemaan kokemuksia siitä, miten tieteessä hankittu asiantuntemus kääntyy erilaisiksi teksteiksi erilaisille yleisöille. Tarjolla on kokemuksia sekä erilaista yleistajuistamisen tyyleistä että tietokirjoittamisen työmarkkinoista. Voiko itsensä elättää tiedetoimittajana tai tietokirjoittajana - siinäpä kysymys.

Seminaarissa näkemyksiään tiede- ja tietokirjoittamisesta esittävät
•    FT Ulla Järvi Suomen Tiedetoimittajain liitosta
•    FT, freelancer Olli Löytty
•    Seminaarissa kuullaan myös toimitusjohtaja Kimmo Jylhämön (Vastapaino) ajatuksia hyvän tietokirjallisuuden ominaisuuksista.

Seuraa tilaisuutta suorana verkossa tästä linkistä.

13.15 - 13.20 Tilaisuuden avaus

13.20 - 14.15 Ulla Järvi: Tohtorit toimittajina. Mitä tiedämme tohtoreiden työmarkkinoista toimittajina ja tietokirjoittajina.

14.15 - 14.30 Tauko

14.30 - 15.15 Olli Löytty: Tiedekirjoittaminen vs. tietokirjoittaminen - mikä on helppoa, mikä vaikeaa

15.15 - 15.45 Kimmo Jylhämö: Millainen on hyvä tietoteksti - kustantajan näkökulma

15.45 - 16.00 Kysymyksiä ja keskustelua

Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä (streamaus). Streamauslinkki lähetetään osallistujille ennen tilaisuutta sähköpostitse.

Ilmoittautumiset kahvitarjoilua ja etäosallistumista varten toivotaan viimeistään 17.4.2018 e-lomakkeella.

Tervetuloa!

Lisätietoja

Yhteyshenkilö: koordinaattori Olli Nuutinen (olli.nuutinen@uta.fi), puh. 050 421 1096.