Tieteelliset jouluglögit: poliittinen viestintä ja naiset politiikassa

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Yliopiston päärakennuksen luentosali A4, Päätalo, Kalevantie 4

Järjestäjä(t)

Puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry

Poliittinen johtajuus on yhä naisille jatkuva näytön paikka. Näin väittää tuore väitöskirja, mutta miten asian näkevät poliitikot itse. Miten naisten asema poliitikkoina on muuttunut? Miten poliittisen viestinnän muutokset kohtelevat eri sukupuolia? Ovatko poliitikot samalla viivalla sukupuolesta riippumatta?

Puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry järjestää tiistaina 11.  joulukuuta klo 15.00-17.00 Tampereen yliopistolla tieteelliset jouluglögit jäsenilleen, ja muille vuorovaikutuksesta ja sen uusimmasta tutkimuksesta kiinnostuneille. Tänä vuonna teemaksi on valittu poliittinen viestintä ja erityisesti naiset politiikassa.

Tilaisuuden aluksi 1.12.2018 väittelevä Johanna Mäkelä Tampereen yliopistosta alustaa keskustelua tuoreen puheviestinnän väitöskirjatutkimuksensa Naiset politiikan huipulla. Sukupuolittunut viestintä ja johtajuus  pohjalta, jonka jälkeen keskustelemassa ovat Marjatta Stenius-Kaukonen, Anneli Taina ja Iiris Suomela. Keskustelua johtaa professori Pekka Isotalus.

Marjatta Stenius-Kaukonen on tamperelainen entinen Vasemmistoliiton kansanedustaja ja europarlamentaarikko. Stenius-Kaukonen toimi kansanedustajana yhteensä 24 vuotta ja on edustanut Vasemmistoliittoa puolueen perustamisesta lähtien. Hän keskittyi koko edustajauransa ajan sosiaali- ja työvoimapoliittisiin kysymyksiin.

Anneli Taina on tamperelainen entinen Kokoomuksen kansanedustaja ja ministeri. Hän toimi kansanedustajana vuosina 1987–1999. Hän työskenteli hetken aikaa Ahon hallituksessa asuntoministerinä vuonna 1995. Vuonna 1995 hänestä tuli Suomen toinen naispuolinen puolustusministeri ja tässä tehtävässä hän toimi vuoteen 1999. Jätettyään eduskunnan hänet valittiin Etelä-Suomen läänin maaherraksi vuonna 2004.

Iiris Suomela toimii Vihreiden nuorten puheenjohtajana, Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana ja Tampereen yliopiston ylioppilaskunnassa. Sen lisäksi hän on Pirkanmaan edustaja vihreiden ylimmässä päättävässä elimessä puoluevaltuuskunnassa sekä jäsenenä vuonna 2019 aloittavan uuden Tampereen yliopiston hallituksessa.

Ilmoittautumiset ti 4.12.2018 mennessä tarjoilujen järjestämiseksi lomakkeella

Puheviestinnän yliopisto-opettaja Johanna Järvelin-Suomela, 050 509 9222