Studia Generalia: Venäjän vallankumous ja mitä siitä seurasi? Näkökulmia Neuvostoliiton historiaan

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Pinni B 1096, osoite: Kanslerinrinne 1

Järjestäjä(t)

Venäjän kielen, kulttuurin ja kääntämisen tutkinto-ohjelma / COMS

Kaikille avoin luentosarja tiistaisin 12.9. - 7.11.2017.

26.9.   klo 17-19

• tutkijatohtori Dmitri Yagodin (Tampereen yliopisto):
"Venäjän vallankumous sosiaalisessa mediassa historian elävöittämisen kautta"

• tutkijatohtori Saara Ratilainen (Helsingin yliopisto):
”Venäjän historia ja monimediainen viestintä: uudet kulttuurikeskukset taiteen ja koulutuksen tienristeyksessä"

Seuraavat luennot

3.10. klo 17-19
• professori Tuomas Forsberg (Tampereen yliopisto): ”Vallankumouksen loppu: perestroika ja kylmän sodan päättyminen”
• dosentti Johanna Rainio-Niemi (Helsingin yliopisto): "Vallankumouksen varjo kylmässä sodassa: Puolueettomuus pienten eurooppalaisten maiden vaihtoehtona?"

10.10. klo 17-19

• tohtoriopiskelija Mika Perkiömäki (Tampereen yliopisto): "Joen voima neuvostokirjallisuudesta nyky-Venäjälle"
• yliopistonlehtori Nina Tynkkynen (Turun yliopisto): "Venäjän ympäristövuosi 2017 - Sata vuotta ympäristön puolesta?"

24.10. klo 17-19

• yliopistonlehtori Ilkka Pietilä (Tampereen yliopisto): ”Miten kulttuuri muovaa miesten terveyttä Venäjällä ja Suomessa?”
• apulaisprofessori Suvi Salmenniemi (Turun yliopisto): ”Elämäntaito kritiikkinä: suomalaisten ja venäläisten ajatuksia self-helpistä ja hyvinvoinnista”

31.10. klo 17-19
HUOM! Luento on englanninkielinen

• Associate Professor (University of Leeds, UK): Vlad Strukov: 'From Soviet computer programmers to Russian hackers: How Soviet technology shaped the world'