Perhetutkimuksen päivät 2018: Elämänkulku ja sukupolvet

Tampereen yliopisto

Järjestäjä(t)

TaY, PERLA, GEREC, JY Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta, THL

Päivien teema ”Elämänkulku ja sukupolvet” pyrkii edistämään keskustelua perheen, elämänkulun ja sukupolvien keskinäisistä suhteista.

Päivien pääalustajiksi on lupautunut kolme alan tunnettua tutkijaa: professori Anna-Maija Castrén Itä-Suomen yliopistosta, Dr. Jan Macvarish Kentin yliopistosta Iso-Britanniasta ja professori Marja Jylhä Tampereen yliopistosta. Professori Castrénin esitys koskee vauvojen perhesuhteita, Dr. Macvarish keskittyy nykyiseen vanhemmuuskulttuuriin ja professori Jylhä arvioi sukupolvien välisiä suhteita vanhojen ihmisten näkökulmasta.

Päivien yhteydessä jaetaan Haukkalan säätiön myöntämä Lea Pulkkisen palkinto väitöskirjalle, joka käsittelee lasten ja nuorten hyvinvointia edistävää elämän laatua ja palveluita.