Nuoret sateenkaariperheissä ja näkökulmia sukupuolisensitiiviseen kasvatukseen

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Linna-rakennus 4. kerros, huone 4013 (Kalevantie 5)

Perla

Erilaiset perherakenteet ovat nykyaikaa ja yksi perhemuodoista on sateenkaariperhe. Suomessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen perheissä elää arvioiden mukaan tuhansia lapsia ja nuoria ja määrän oletetaan olevan kasvussa. Ajankohtaista on myös sukupuolisensitiivinen kasvatus ja sitä tukevan oppimateriaalin lisääminen kouluissa. Seminaarissa paneudutaan sateenkaariperheissä elävien nuorten hyvinvointiin ja nuorten ammatilliseen kohtaamiseen sekä tarkastellaan sukupuolisensitiivistä kasvatusta erityisesti nuorten kontekstissa.

• 12.00 Tervetuloa
  • 12.10 Sateenkaariperheiden nuorten hyvinvointi ja kokemukset Suomessa / Kia Aarnio
  • 13.10 Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sateenkaariperheiden nuorten hyvinvoinnin tukena? / Tiina Tuovila
  • 13.40 Kahvi
  • 14.00 Nuori, hänen perheensä ja kohtaamisen jalo taito – sateenkaarinuoren tai sateenkaariperheen nuoren ammatillinen kohtaaminen / Anna Moring
  • 14.45 Opas sukupuolisensitiiviseen kirjallisuuskasvatukseen / Susanna Itäkare ja Outi Oja
  • 15.15 Loppukeskustelu
  • 15.30 Seminaarin päätös

Puhujat

• Kia Aarnio on psykologian tohtori, joka työskenteli tutkijana Sateenkaariperheiden lasten hyvinvointi -hankkeessa 2014-2018.
  • Tiina Tuovila on terveydenhoitaja ja terveystieteiden maisteri, joka työskentelee PERLA:n koordinaattorina sekä tekee väitöskirjatutkimusta Tampereen yliopistossa terveystieteiden tohtoriohjelmassa.
  • Anna Moring on filosofian tohtori ja työskentelee projektipäällikkönä Kaikkien perheiden Suomi -hankkeessa Monimuotoiset perheet - verkostossa.
  • Susanna Itäkare on varhaiskasvatuksen yliopistonlehtorina Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitoksessa. Hän on aiemmalta taustaltaan kirjallisuudentutkija, joka väitteli Helsingin yliopistosta vuonna 2005 nunna-aiheisen kirjallisuuden sukupuolitetuista representaatioista.
  • Outi Oja on suomen kielen ja kirjallisuuden yliopistonlehtori Tukholman yliopistossa.

Pyydämme ilmoittautumisia kahvitarjoilua varten viimeistään 6.11 tällä lomakkeella.

Toivotamme kaikki kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi seminaariin!

Tiina Tuovila
tiina.tuovila@uta.fi