Lapsia pihaleikeissä ja rottajahdissa sekä muita tarinoita sadan vuoden takaa

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Yliopiston päärakennuksen luentosali D10b  (Kalevantie 4)

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen LUMATE-keskus sekä Tampereen kaupungin kulttuuri- ja taideyksikkö

Viinikan lastentarha, lapset aterialla pienten pöytien ääressä, n. 1936 Tampere

Minkälaista lasten elämä oli sata vuotta sitten? Millaisia kodit olivat ja mitä lapset leikkivät? Kuka pääsi kouluun ja minkälaisia koulupäivät olivat? Miksi kaikki lapset eivät käyneet koulua?

Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Lasten akatemiassa. Tutkimusmatkalle sadan vuoden takaiselle Tampereelle lapsia johdattavat historian professori Pirjo Markkola ja yliopistonlehtori Mervi Kaarninen yhdessä opettaja Tiina Markkolan kanssa.

Mervin ja Pirjon työpaikka on Tampereen yliopisto, jossa he opettavat historiaa nuorille aikuisille. Kumpikin on tutkinut lasten ja perheiden historiaa ja kirjoittanut niistä kirjoja. He ovat etsineet lapsia koskevia tietoja valokuvista, koulujen oppilasluetteloista, rangaistuskirjoista, sanomalehdistä ja erilaisista vanhoista asiakirjoista. Monet aikuiset ovat kirjoittaneet muistiin omia lapsuudenkokemuksiaan. Niistä löytyy jännittäviä tietoja pihaleikeistä, rottajahdista, metsäretkistä, ankarista opettajista ja pahanmakuisesta kalanmaksaöljystä. Paljon muutakin lasten elämässä tapahtui sata vuotta sitten.

Katso lisää Lasten akatemian verkkosivuilta.

markkinointikoordinaattori
Kyösti Koskela