Journalismin iltapäivä: Ketä uskoa, kun uutiset ovat valetta?

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Pinni B -rakennus, sali B1096, Kanslerinrinne 1

Järjestäjä(t)

Viestintätieteiden tiedekunta

Journalismin iltapäivässä tutkaillaan viimeisellä kerralla infovaikuttamista ja valemedioita. Kuinka populistinen vastamedia haastaa journalisteja? Miksi faktantarkistaminen on myös turvallisuuspoliittinen kysymys? Miten ja miksi Kiinan media marssii maailmanmarkkinoille? Näistä seikoista keskustelevat tutkija Elina Noppari Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus COMETista, toimittaja, tietokirjailija Tuomas Muraja Faktabaarista ja journalistiikan professori Heikki Luostarinen viestintätieteiden tiedekunnasta. Luostariselta ilmestyi hiljattain kirja Kiinan median suuri harppaus (Into 2017).

Tilaisuus lähetetään suorana Radio Moreenissa. Tilaisuuden juontaa journalistiikan professori Ari Heinonen. Luentoja ja keskustelua voi seurata twitterissä (#journalismiIP #moreenimedia), ja siitä voi lukea seuraavalla viikolla toimittajakoulutuksen verkkojulkaisu Moreenimedian blogista.

Tilaisuus on osa journalistiikan oppiaineen Journalismin perusteet -luentosarjaa, ja sinne on vapaa pääsy.

Journalismin iltapäivä tuo tänä syksynä Tampereen yliopistoon maamme eturivin tutkijoita ja toimittajia pohtimaan journalismin ja journalistin ammatin nykytilaa. Miten lähelle totuutta journalistit uskovat pääsevänsä? Millaista on median valta tutkimusten perusteella? Ajankohtaisia journalistisia pulmia ratkotaan kuutena peräkkäisenä torstaina 7.9.–12.10.

Lisätietoja

Journalistiikan yliopistonlehtori Kari Koljonen, 050 318 5932, kari.koljonen@uta.fi