Elokuvailta Arthouse Cinema Niagarassa

Järjestäjä(t)

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS

Pohjolan enkeli

Dokumenttielokuva Suomesta ja suomalaisuudesta Hugo Simbergin taulun Haavoittunut enkeli kautta.

Elokuva herättää suomalaisen ja eurooppalaisen elokuvankatsojan miettimään Suomea, suomalaista kulttuuria ja mentaliteettia yllättävästä näkökulmasta, suomalaisten kertomana ja ranskalaisen ohjaaja Jean Michel Rouxin tulkitsemana. Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli on pysynyt arvoituksena siitä lähtien, kun se vuonna 1903 maalattiin, eikä itse taiteilijakaan eläessään kommentoinut, mistä siinä kysymys. Mitä teos merkitsee? Keitä sen kolme henkilöä ovat? Mitä siinä on tapahtunut?

Elokuvassa tavataan suomalaisia, joilla on tiivis suhde teokseen, ja joissa teos herättää voimakkaita tunteita, liittyivätpä ne sitten murrosikään, kuolemaan, taiteeseen, myötätuntoon, maailman väkivaltaisuuteen, enkeleiden olemassaoloon tai vaikkapa toivoon.

Ennen elokuvaa klo 16:30 on mahdollista käydä Tuomiokirkossa tutustumassa Haavoittunut enkeli –taideteokseen; opastus englanniksi.

Niagaran ravintola 931:ssä tarjolla kahvia / teetä alk. klo 17:45

Tapahtuma on maksuton ja osa YTHS:n, TAMY:n, Seurakunnan opiskelijatyön, Pirkanmaan Elokuvakeskuksen ja elokuvakerho Monroen A Mind in the movies” -hanketta

Lisätietoja ja ilmoittautuminen marjo.tossavainen@yths.fi

TERVETULOA!