Eduskuntatyöstä ja sen uudistumisesta

Ikääntyvien yliopisto/Tampereen kesäyliopisto

Syksyn 2017 monitieteiset yleisluennot
Tiistaisin klo 10.15 – 11.45 Tampereen yliopiston päärakennuksessa

5.9. Piilossa oleva korruptio vähiten korruptoituneessa maassa – mistä korruptiossa on kyse ja miten hallintoa pitäisi korjata
Tutkimusjohtaja Olli-Pekka Viinamäki, Vaasan yliopisto
Sali: D10A

19.9. Torpasta Torniin - tarinoita suomalaisen oopperan 100-vuotistaipaleen varrelta
FM Tuija Saarinen

3.10. Mitä symbolit kertovat
Tietokirjailija, PhD Liisa Väisänen

17.10.Etelä-Amerikan valtioiden itsenäistymishistoria
BA Miguel Ortiz

31.10. Mitä Suomessa tapahtui 1917
Professori Pertti Haapala, Tampereen yliopisto

14.11. Eduskuntatyöstä ja sen uudistumisesta
Eduskunnan entinen pääsihteeri Seppo Tiitinen
Sali: juhlasali

Luentokokonaisuuteen ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella  ja samalla maksetaan verkkomaksuna 35 €:n osallistumismaksu tai täytetään luennolla jaettava ilmoittautumislomake, jonka perusteella osallistujalle lähetetään maksettavaksi 35 €:n lasku.

Ikääntyvien yliopisto
Ikääntyvien yliopistossa opiskelevalle ei aseteta pohjakoulutusvaatimuksia. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita.
Toiminta on tarkoitettu ensisijaisesti ikääntyville, mutta ikärajoja ei ole.

Ikääntyvien yliopisto antaa mahdollisuuden toteuttaa elinikäisen oppimisen periaatteita ikääntyville sopivalla tavalla: opiskelussa elämänkokemus ja tieteellinen tieto ovat vuorovaikutuksessa.

Tavoitteena on luoda ikääntyville areena tieteelli-sen tiedon hankkimiseen, vireyden ja itsetunnon ylläpitämiseen ja parantamiseen sekä vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseen. Ikääntyvien yliopistotoiminnassa voi solmia uusia kontakteja, virkistyä ja viihtyä.
Toimintamuotoina ovat monitieteiset yleisluennot, kurssit ja ekskursiot.

Tenttejä ei järjestetä eikä opintosuorituksia korosteta; avoin mieli ja aktiivinen keskustelu ovat menestyksekkään oppimisen edellytys.