Avoin seminaari-iltapäivä: Lasten hyvinvointi Suomessa

Päättyy kello

Pinni B -rakennuksen auditorio 1097, Kanslerinrinne 1

Järjestäjä(t)

SOC/Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLA

Tampereen yliopiston Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLA järjestää kaikille avoimen seminaari-iltapäivän lasten hyvinvoinnin kysymyksistä Suomessa. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Seminaarissa pohditaan lasten hyvinvoinnin nykytilaa yhä monikulttuurisemmassa Suomessa, Suomeen tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asemaa ja maahanmuuttajanuorten hyvinvointia.

Tapahtuma tarjoaa ajankohtaista tutkimustietoa lasten hyvinvoinnin haasteista yhä kansainvälisemmässä Suomessa. Tapahtuma on avoin kaikille teemoista kiinnostuneille, sen pääkieli on englanti ja se on maksuton.

Seminaari järjestetään yhteistyössä Lapsiasiavaltuutetun, Yksintulleet alaikäiset – Traumahoidon malli - ja GENESO-projektien kanssa.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kertoo lapsiasiavaltuutetun työstä ja esittää lapsiasiavaltuutetun arvion lasten hyvinvoinnin nykytilasta. Tutkija Kirsi Peltonen (Tampereen yliopisto) esittelee mielenterveyteen liittyviä haasteita nuorten turvapaikanhakijoiden keskuudessa. Tutkija Marja Peltola (Nuorisotutkimusseura) tarkastelee vähemmistötaustaisten nuorten sukupolvisuhteita GENESO-hankkeen tulosten pohjalta.

Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumista 4. lokakuuta mennessä e-lomakkeella

Kaikki seminaarin aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Professori Katja Repo, 050 318 6199
Tutkimusavustaja Kira Voutilainen, 050 509 9271