AMEE Interprofessional Skills Training Symposium

Taitokeskus, Arvo-rakennus, Arvo Ylpön katu 34

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopisto/MED

Kuutisenkymmentä kansainvälistä lääkäreiden kouluttajaa osallistuu Association for Medical Education in Europe (AMEE) asiantuntijakokoukseen Taitokeskuksessa Tampereella.

Interprofessional Skills Training Symposium liittyy Helsingissä elokuun lopulla pidettävään kansainväliseen lääketieteen oppimista ja koulutusta käsittelevään AMEE-kokoukseen, jossa on yli 3500 osallistujaa ympäri maailmaa.

Tampereen symposiumissa perehdytään moniammatillisten opetusten suunnitteluun ja toteutukseen. Symposium antaa mahdollisuuden verkostoitua, pohtia eri oppimismenetelmien käyttöä ja tarkastella omaa toimintaa kouluttajana. Symposiumin ohjelmaan liittyy runsaasti erilaisia demonstraatioita.

Taitokeskus on Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yhteinen koulutuskeskus. Sen 1 000 neliömetrin tiloissa on erilliset yksiköt muun muassa kirurgisessa hoidossa ja lastentautien hoidossa tarvittavien käytännön taitojen harjoitteluun. Keskuksessa voidaan myös simuloida hätätilanteisiin, leikkauksiin, tehohoitoon, osastohoitoon ja synnytyksiin sekä lasten sairaanhoitoon liittyviä tilanteita tietokoneohjelmien avulla. Toimintaa voidaan seurata reaaliaikaisesti näytöiltä luentosalissa.

- Taitokeskuksen tilat kiinnostavat kouluttajia, koska vastaavia simulaatiotiloja ei ole läheskään kaikkialla, kertoo Taitokeskuksen toiminnanjohtaja Nina Hutri-Kähönen.

AMEE  Interprofessional Skills Training Symposium 31.8.-1.9. programme

Thursday 31.8.2017
9.00-9.45
Welcome, Presentation of Tampere Centre for Skills Training and Simulation
Kati Hakkarainen, Nina Hutri-Kähönen, University of Tampere, Finland

9.45-11.30
Curriculum Integration of Medical Simulations for Clinical Skills Training
Ross J. Scalese, University of Miami, USA

11.30-12.00 Coffee

12,00-13.00
Feedback and Debriefing: how can we improve?
Elizabeth Molloy, University of Melbourne, Australia

13.00-14.00 Lunch

14.00-16.00
Interprofessional acute geriatric assessment – how to give feedback