Aila ja aineistojen jatkokäyttö

Linna-rakennuksen Väinö Linna -sali, Kalevantie 5

Järjestäjä(t)

FSD

Seminaarissa esitellään käytännönläheisesti ja konkreettisin esimerkein Tietoarkiston Aila-palveluportaalin tarjontaa ja syksyllä käyttöön tulevaa Ailan uutta aineistonluovutustyökalua. Lisäksi tarkastellaan toukokuussa voimaan tulleen EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutuksia aineistojen arkistointiin.

Tutkimuksen kannalta aineistojen arkistoinnista ja jatkokäytöstä puhuu tutkimusjohtaja Lauri Rapeli Åbo Akademista, ja yliopistonlehtori Marja Alastalo Joensuun yliopiston Yhteiskuntatieteiden laitokselta kertoo arkistoitujen aineistojen käyttämisestä opetuksen ja oppimisen tukena.

Tietoarkisto jakaa seminaarin yhteydessä viime vuosien tapaan myös Aineistopalkinnon. Seminaarin jälkeen järjestetään Tietoarkiston kirjastoyhdyshenkilöiden tapaaminen, jossa keskustellaan korkeakoulujen ja ammattikorkeakoulujen kirjastojen ja Tietoarkiston yhteistyöstä.

Ilmoittaudu seminaariin viimeistään 10.9. nettilomakkeella.

Seminaariohjelma

12.15– Tervetuloa
Tietoarkiston edustaja

12.20–12.40 Ailan ja sen uusien ominaisuuksien esittely